Căutare Live

Operatori de plajă din Năvodari, Constanţa şi Vama Veche, amendaţi cu 70.000 de lei pentru construcţii ilegale

Şapte operatori de plajă din Năvodari, Constanţa, Vama Veche au fost amendaţi cu 70.000 de lei de către Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) pentru realizarea de construcţii ilegale şi pentru că nu au respectat măsurile stabilite în urma controalelor.

ABADL a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că inspectorii instituţiei au notificat 47 de operatori de plajă în vederea dezafectării construcţiilor ilegale amplasate pe plajele litoralului românesc, fiind vorba despre 35 operatori de plajă din Năvodari, 11 din Constanţa şi unul din Vama Veche, iar mulţi dintre aceştia au atacat în instanţă documentul prin care erau înştiinţaţi să demoleze construcţiile ilegale.

“Notificarea acestora s-a făcut în urma controalelor desfăşurate în perioada 25 mai – 3 iunie care au avut ca scop identificarea construcţiilor ilegale amplasate pe sectoarele de plajă, iar mulţi dintre aceştia nu se aflau la prima notificare. În urma măsurilor dispuse operatorilor de plajă s-au efectuat acţiuni de verificare pentru a stabili modul în care aceştia au respectat măsurile date de inspectori cu termene de remediere pe plajele din Năvodari, Constanţa şi Vama Veche şi s-a constatat că şapte operatori nu au dezafectat construcţiile ilegale”, se arată în comunicat.

Astfel, cei şapte operatori de plajă - Pilistera Market SRL, Safra Mali SRL, Fin.Co.Gero Spa, Megalos Turism Rezidential SRL, Temico Line SRL, Dragoş Com SRL, Cados Bucureşti SRL au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoarea totală de 70.000 lei.

Directorul ABADL, Bogdan Bola, a precizat că în cazul în care contractele de închiriere nu vor fi respectate se poate ajunge la rezilierea acestora.

“Chiar dacă turiştii au început să vină pe plajele litoralului românesc, inspectorii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral vor continua controalele pentru a verifica respectarea clauzelor contractuale de către operatorii de plajă care au încheiate contracte de închiriere cu ABADL. Acolo unde se va constata că acestea nu sunt respectate se va ajunge la desfiinţarea construcţiilor şi poate chiar la rezilierea contractelor de închiriere”, a declarat Bogdan Bola.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Directorul Direcţiei Silvice Arad, numit director general al Romsilva, cu un mandat interimar/ Procedura de selecţie a n...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri