Antena Căutare

Opt din 86 de elevi cu deficiențe de auz au promovat Bacalaureatul! Adriana Săftoiu, mesaj acid: ”Tanti Cati nu vrea să înțeleagă că acești copii nu pot da examen scris!”

Examenul de Bacalaureat le-a dat de ”furcă” absolvenților cu deficiențe de auz, potrivit Adrianei Săftoiu, care a atras atenția, prin intermediul unei postări pe Facebook, că testele nu sunt adaptate la problemele elevilor, motiv pentru care doar opt au promovat examenul, din 86 de elevi înscriși în acest an. 

Examenul de Bacalaureat le-a dat de ”furcă” absolvenților cu deficiențe de auz, potrivit Adrianei Săftoiu, care a atras atenția, prin intermediul unei postări pe Facebook, că testele nu sunt adaptate la problemele elevilor, motiv pentru care doar opt au promovat examenul, din 86 de elevi înscriși în acest an.

Citește și: Rezultate Bacalaureat 2019 pe județe. Avem notele la BAC 2019! Cât ai luat!

"86 de elevi cu deficienţe de auz s-au înscris la examenul de Bacalaureat. Au promovat 8. La Bucuresti si la Focşani toţi au fost respinşi. Cauza nu e nicidecum faptul că nu ar fi capabili, ci pentru că Ministerul Educaţiei continuă să îi sfideze. Proba de limba română înregistrează – cum era de aşteptat - note extrem de mici.
Ministerul de resort, păstorit de doamna Cati, chiar nu vrea să înţeleagă că aceşti elevi nu pot fi puşi să dea examen scris în limba română la acelasi nivel cu un elev auzitor. Şi, dacă tot nu e dispus să înţeleagă realitatea acestor tineri, măcar să accepte ca lucrările lor să fie corectate de profesori din şcolile speciale.

Limbajul semnelor în care ei învaţă e altceva decât limba română.
E revoltător cum li se rup aripile acestor tineri!
Amintiţi-vă cazul Petre Dobre, un tânăr de 25 de ani cu deficienţe de auz, care a devenit anul trecut, primul profesor de limbajul semnelor englezeşti din Scoţia, deşi nu a reuşit să ia Bacalaureatull în România. Asta nu s-a întâmplat din vina lui, ci a sistemului, care nu le permite acestor tineri să susţină examenul în limbajul semnelor"
, scrie Adriana Săftoiu, pe Facebook.

Citește și: Rezultate BAC 2019 afișate: Unde poți vedea notele daca site-ul Edu.ro e picat

De asemenea, deputatul a enumerat şi instituţiile unde au dat examen elevii cu deficienţe de auz:

  • Liceul Tehnologic Special pentru deficienţi de auz, Cluj Napoca - 13 elevi înscrişi, din care 2 admişi
  • Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Suceava- 8 elevi înscrişi, din care 5 admişi
  • Liceul Tehnologic Special nr 3, Bucureşti - 44 elevi înscrişi, din care toţi respinsi.
  • Liceul Tehnologic Special “Beethoven”, Craiova - 10 elevi înscrişi din care unul singur admis
  • Centrul Şcolar pentru educaţie incluzivă “Elena Doamna”, Focşani - 11 elevi înscrişi, din care toţi respinşi.

Citește și: Rezultate BAC 2019 - Cum cauți nota la Bacalaureat 2019 pe Edu.ro! Cât ai luat

Zilele trecute, Adriana Săftoiu a scris că examenul de bacalaureat din acest an este revoltător în ceea ce priveşte elevii surzi, în condiţiile în care una dintre teme a fost pregătirea unui discurs, din "experienţa personală".

Olivian s-a sinucis la 23 de zile după ce iubita lui a murit! Ce a scris în biletul de adio tânărul care și-a plănuit în... Schimbare drastică! Admiterea la școala de pompieri va putea fi susținută și de fete, din 2020! Ce condiții trebuie să î...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x