Căutare Live

Orban: Capacitatea de diagnosticare a fost limitată, România nu a fost pregătită/ Capacitatea noastră de diagnosticare va creşte constant

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că România nu a fost pregătită pentru diagnosticarea infectării cu coronavirus, pornind cu un singur aparat. Premierul a precizat că, treptat, au fost introduse în circuitul de diagnosticare aparate de la universităţi,DSP-uri sau clinici private pentru a creşte capacitatea de diagnosticare.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, care consideră că este situaţia României în acest moment, în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus şi a spus: ”România încă din primul moment a luat măsuri extrem de serioase. După Anul Nou Chinezesc, când au venit mii de oameni din China, nu a existat nicio îmbolnăvire. În România s-au întors peste 200.000 de români, cei mai mulţi din ţări grav afectate. Dacă nu am fi luat măsuri severe de carantinare, răspândirea ar fi fost foarte mare”.

Premierul a precizat că ”suntem la un număr de decese relativ mic, care este sub nivelul de mortalitate din alte ţări”.

”Capacitatea de diagnostcare a fost limitată, România nu a fost pregătită. Noi am pornit de la un RealTime PCR. Am crescut treptat. La începutul săptămânii viitoare vom avea capacitatea de a face 2.000 de teste”, a sus Orban, precizând că s-a luat aparatură de la universităţi, DSP-uri sau clinici private.

”Capacitatea noastră de diagnosticare va creşte constant”, a mai spus Orban, afirmând că există priorităţi de diagnosticare, în funcţie de capacitatea existentă.

”Nu putem stabili persoanele care sunt diagnosticate în mod aleatoriu. Că selectăm noi 10.000 de oameni sunt poveşti”, a mai spus Orban, referindu-se la proiectul din Bucureşti unde, începnd de luni, peste 10.500 de persoane vor fi testate.


Sursa : news.ro

Un medic din Arad trăiește cu frica să nu-și fi infectat cei trei copii. Bogdan se simte rău și este izolat în casă cu s... Pandemie de coronavirus în România. Nelu Tătaru confirmă: "Vor veni săptămâni și mai grele"...
Ultimele știri