Ludovic Orban, decizie de ultimă oră după ce numărul de bolnavi de la terapie intensivă a explodat: ”Vom crește numărul de paturi de la ATI!”

Numărul paturilor de terapie intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” va crește în perioada următoare, potrivit anunțului făcut de premierul Ludovic Orban. De asemenea, spitalul Witting din Capitală va avea 12 locuri la terapie intensivă. 

"De la începutul epidemiei am căutat sistematic să creştem capacitatea de tratare a românilor în spitale. La Bucureşti, ştiţi foarte bine că ne-am mobilizat şi avem Asociaţia Dăruieşte Viaţă care a făcut o investiţie la Elias, ne-am mobilizat şi am reuşit să operaţionalizăm paturile de la terapie intensivă de la Elias. De asemenea, vom creşte numărul de paturi la Matei Balş. În acest sens am avut o discuţie şi cu directorul Spitalului Universitar, domnul doctor Cătălin Cîrstoiu, ca să pună la dispoziţie specialişti ATI, medici anestezişti, asistente medicale pentru a putea pune în funcţiune paturile care există. Sunt dotate cu tot ce trebuie, e nevoie doar de specialişti", a afirmat Ludovic Orban, întrebat luni despre subiect, potrivit Antena 3.

Scade numărul infecțiilor cu noul coronavirus în România. Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore și câte persoane se află la ATI

Premierul a precizat că în mai multe judeţe au fost luate măsuri, astfel încât să nu existe o problemă privind pacienţii bolnavi de COVID-19 care au nevoie de tratare la terapie intensivă.

"De asemenea, ştiţi foarte bine că am luat decizia ca Spitalul Witting să devină spital COVID. La Spitalul Witting sunt în curs de amenajare 12 locuri la terapie intensivă şi aici vom creşte numărul de locuri de terapie intensivă. Problema esenţială pe care o avem este ca niciun pacient, care are nevoie de tratare la terapie intensivă, să nu rămână fără această posibilitate. Pentru a realiza acest lucru, pe lângă creşterea capacităţii, nu numai în Bucureşti, v-am explicat doar de creşterea capacităţii în Bucureşti. Dar la Braşov, de exemplu, s-a făcut un Spital modular similar celui de la Elias, lângă spitalul judeţean, care urmează să fie pus în funcţiune săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare şi care va asigura un număr de cel puţin 14 locuri suplimentare de terapie intensivă. La Cluj a crescut capacitatea de tratare, la Iaşi suntem pregătiţi cu creşterea capacităţii de tratare în terapie intensivă", a explicat Orban.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Şeful Executivului a adăugat că, în prezent, numărul pacienţilor la ATI este aproape de 500, iar capacitatea locurilor la terapie intensivă este de aproximativ 1.000 de locuri. Asta înseamnă că este utilizată capacitatea la jumătate, a conchis premierul.

"Gândiţi-vă că numărul de locuri în terapie intensivă existent astăzi este în jur de 1.000 de locuri. Va creşte în continuare acest număr de locuri. Nu a fost niciodată atinsă capacitatea. Şi astăzi avem mai puţin de 500 de români trataţi la terapie intensivă, ceea ce înseamnă utilizarea la jumătate a capacităţii. În cazul în care, într-un anumit judeţ sau în Bucureşti, unde sunt mai multe cazuri, se ajunge în situaţia să nu existe locuri disponibile avem plan de deplasare a pacienţilor, fie prin salvări, fie prin elicopter, dacă sunt cazuri mai grave, astfel încât niciun român să nu ajungă în situaţia de a nu putea beneficia de serviciile medicale din terapie intensivă", a completat Ludovic Orban.

Explozie de cazuri de coronavirus într-un județ din România, în ultimele 24 de ore. Numărul infecțiilor, mai mare decât în Capitală

733 de cazuri noi și aproape 500 de pacienți la ATI, în ultimele 24 de ore

Alte 733 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 71.194, potrivit datelor publicate luni de Grupul de comunicare strategică. În ultima zi au fost făcute doar 6.390 de teste. Numărul deceselor a atins 3.029, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 38 de noi decese. La terapie intensivă sunt internați 497 de pacienți, fiind cel mai mare număr de la debutul pandemiei.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.520.750 de teste. Dintre acestea 6.390 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.518 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 1.872 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 472 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 17 august.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri