Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Restricții noi, în România? Orban, declarație de ultimă oră! „Ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea”

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că Guvernul nu vrea să introducă noi restricții ce ar putea afecta viața oamenilor sau economia, dar că acest lucru depinde de respectarea regulilor de protecție sanitară.

Noi restricții, în România? Orban, declarație de ultimă oră! „Ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea”

„Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Nu vrem să ajungem la noi restricţii, nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creşterea numărului de români care să respecte regulile de protecţie sanitară”, a spus premierul.

„Am văzut că a crescut procentul celor care nu cred în bazaconiile negaționiștilor, lansate de tot felul de ciudați. Dacă tot mai mulți români respectă regulile, riscul de răspândire scade. Tragem de toate instituțiile de control la maximum, să fie peste tot, pe cei care nu respectă regulile să îi amendeze”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre purtarea măștii de protecție în aer liber

Premierul a avertizat că cel mai mare risc de transmitere a virusului este în spaţii închise şi că purtarea măştii peste tot în aer liber, mai ales în perioada verii, este dificilă.

Ultimă oră! Încă o explozie de cazuri de coronavirus, în România! Un nou record! 1.112! 25 de noi decese! Câte persoane se află la ATI

„În aer liber există riscul numai dacă e contact la o distanţă mică, timp de 15 minute şi aruncarea cu lichide de contact. Impunerea portului măştii peste tot în aer liber e foarte dificilă, cu atât mai mult cu cât suntem vara.

Ce ar fi fost dacă impuneam ca toţi cei care merg la plajă să stea cu masca, să intre în apă cu mască? Sunt nişte limite. Purtatul măştii, în cazul în care ambele persoane poartă mască, probabilitatea de transmitere a virusului e aproape egală cu zero”, a mai spus Orban.

Recomandari