Antena Căutare

Orban: Nu este niciun caz diagnosticat cu coronavirus, niciun cetăţean român nu este infectat/ Cer cetăţenilor să ia informaţii numai din surse oficiale

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că nu există niciun caz confirmat de coronavirus în România şi a făcut apel la populaţie să ia informaţii doar din surse oficiale. Orban a precizat că, dată fiind extinderea epidemiei în Italia, Româna trebuie să intensifice măsurile.

”Nu este niciun caz diagnosticat cu coronavirus, niciun cetăţean român nu este infectat. Autorităţile lucrează de două luni de zile organizat. Situaţia din Italia trebuie să determine creşterea numărului de intervenţii – practic Guvernul şi toate instituţiile implicate îşi fac datoria”, a spus, luni Orban, ntr-o conferinţă de presă.

Acesta a făcut ape la populaţie să ia informaţii doar din surse oficiale.

”Cer cetăţenilor să ia informaţii numai din surse oficiale, să facă abstracţie de diferitele categorii de informaţii care sunt date pe surse, să urmărească toate comunicările oficiale. (...) În momentul de faţă suntem bine organizaţi, suntem extrem de mobilizaţi în a lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii”, a spus Orban.

Acesta a explicat că spitalele sunt pregătite pentru diagnosticare, iar informaţiile concrete vor fi date de Ministerul Sănătăţii.

„Noi ne întâlnim periodic, avem măsuri pe care le luăm în funcţie de situaţiile pe care le apar. În ceea ce priveşte stocurile de materiale, de substanţe, de echipamente, ştiţi că în general în depozite stocurile erau egale cu zero, am adoptat o ordonanţă de urgenţă înainte de moţiunea de cenzură tocmai cu obiectivul de a achiziţiona ceea ce e necesar pentru prevenirea şi combaterea coronavirusului, pe măsură de găsi furnizori achiziţionăm în regim de urgenţă tot ceea ce este necesar”, a mai afirmat Orban.

Acesta a precizat că termoscannerele necesare Aeroportului Henri Coandă sunt în curs de achiziţionare, procedura fiind în desfăşurare.

Orban a afirmat că a dat „semnalul” încă de săptămâna trecută pentru accelerarea procedurii, dar sunt prevederi legale care trebuie respectate în acest sens.

Orban mai spune că ţine legătura cu oficialii români detaşaţi în Italia dar cu oficialii italieni.

„Mesajul pe care l-am dat a fost să respecte deciziile autorităţilor din Italia. Al doilea mesaj pe care l-am dat a fost să evite, pe cât posibil, deplasarea către România. Aici este o chestiune de responsabilitate individuală, atâta timp cât autorităţile din Italia au recomandat izolare al domiciliu, toţi cetăţenii români trebuie să respecte aceste decizi şi recomandări ale autorităţilor din Italia”, a mai declarat premierul.

El a precizat că recomandările sunt valabile pentru cetăţenii români aflaţi în zonele din Italia unde prezenţa virusului a fost confirmată, iar în ceea ce priveşte oamenii care nu prezintă risc de contaminare sau de expunere la coronavirus, Orban susţine dreptul la circulaţie nu poate fi restrâns.

Sursa : news.ro

Neamţ: O femeie de 57 de ani rănită de crengile unui copac doborât de vânt... După ce a zis ca va fi "vai de noi" dacă apare coronavirusul în România, medicul român s-a răzgândit. Spitalul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x