Antena Căutare

Orban: Numărul de cetăţeni cu contracte de muncă în mai 2020 este cu 14.000 mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut / În mai am decontat concedii medicale de peste 600 de milioane de lei

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi la începutul şedinţei de guvern că numărul de cetăţeni cu contracte de muncă în mai 2020 este cu aproximativ 14.000 mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. El a mai spus că în contextul epidemiei de COVIOD-19, în luna mai au fost decontate concedii medicale de peste 500 de milioane de lei, în condiţiile în care, înainte de noiembrie 2019, decontarea medie a fost de sub 100 de milioane pe lună.

Peste un milion de români au beneficiat de şomaj tehnic şi aproape 70.000 a primit forme de indemnizaţie de sprijin.

”Nu s-au pierdut locuri de muncă foarte multe unde au existat restricţii”, a preciza premierul. El a conchis că ”există cerere pe piaţa muncii”, remarcând însă că disponibilitatea de mână de lucru nu corespunde întotdeauna cu cererea.

Conform premierului, a fost înregistrat un record absolut în privinţa decontării concediilor mediale. ”În mai am decontat peste 600 de milioane de lei concedii medicale. Decontarea medie pe 2019 a fost de sub 100 de milioane pe lună”, a precizat. Şeful executivului. În ceea ce priveşte ratele la bănci, conform lui Orban, există 200 de mii de beneficiari ai măsurii de amânare a ratelor la bănci, dar în realitate numărul beneficiarilor care au fost subiectul acestei măsuri de amânare a ratelor la credit a fost mult mai mare, iar suma totală a ratelor pe care puteau să le plătească este cifrată la 4,6 miliarde de lei.

Sursa : news.ro

Focar de coronavirus în cel mai mare spital de copii din Capitală. Totul a pornit de la o asistentă de la Marie Curie... Bărbatul care a incendiat-o pe tânăra de 17 ani vrea arest la domiciliu. Cum și-a motivat solicitarea: ”Am ”relații” și ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x