Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Premierul Orban, noi declarații despre creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus: ”Pregătim noi măsuri, nu vrem noi restricții!”

Creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus din ultimele săptămâni determină autoritățile să ia măsuri. Premierul Ludovic Orban susține că nu se dorește revenirea la restricții, dar populația trebuie să respecte regulile impuse de autorități.

”Obiectivul nostru este de a utiliza toate pârghiile instituționale pe care le avem la dispoziție pentru a stăpâni, pentru a ține sub control epidemia și pentru a reduce numărul infectărilor. Imediat ce intră în vigoare legea vom stabili toate măsurile și toate acțiunile care sunt permise de noua lege astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătății și vieții românilor.

Documentul care cutremură România. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Autoritățile așteaptă un milion de cazuri în luna septembrie

Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricție suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsuri care să aibă efect asupra economiei. Transmitem același mesaj către oameni, respectați regulile, respectați măsurile de protecție sanitară care sunt simple și care au cel mai mare efect în stabilirea epidemiei”, a declarat Ludovic Orban.

Capitala, în carantină după explozia de cazuri de COVID-19?! Raed Arafat, un nou avertisment: ”Este posibil să luăm măsuri locale de restricţie!”

În ceea ce privește documentul CNSU, în care se vorbește despre faptul că România ar putea să ajungă la un milion de infectări în luna septembrie, acesta spune că există mai multe scenarii.

”Mi-aduc aminte de prognoze extrem de pesimiste privind România care aveau niște cifre pentru aprilie mai care nu s-au confirmat. În ce ne privește pe noi, ne facem datoria”, a adăugat premierul.

România revine la restricții. Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Totul depinde de evoluția cazurilor de COVID-19!”

Cel mai negru scenariu al unui document intern al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă arată posibilitatea ca în luna septembrie România să atingă pragul de un milion de cazuri active de COVID-19 dacă se păstrează indicele actual al distanţării sociale. Studiul mai subliniază că în contextul actual, la 1 august vom avea între 20.000 şi 24.000 de cazuri active şi că s-ar crea condiţiile pentru impunerea din nou a stării de urgenţă.

Recomandari