Antena Căutare

Premierul Orban, după 15 mai: "Nu se vor deschide restaurantele, cafenelele, barurile, terasele și nici mall-urile"

Premierul Ludovic Orban spune că, după 15 mai, hotelurile nu se vor afla sub restricţii, dar restaurantele, cafenelele şi barurile nu se vor deschide, nici cele din spaţii închise, nici cele din spaţii deschise.

"Vom deschide comerţul, sigur cu excepţia mall-urilor, dar comerţul va fi deschis", anunţă el, spunând şi că deplasarea în afara localităţilor va fi permisă pentru în interes de serviciu, pentru a merge la rude, pentru activităţi agricole.

Citește și: În prima zi de libertate, italienii s-au înghesuit în gări şi-n parcuri. De astăzi, aproape toată Europa este mai relaxată

Orban a spus, luni, într-o conferinţă de presă, că se va deschide comerţul după 15 mai, cu excepţia mall-urilor.

"Vom deschide comerţul, sigur cu excepţia mall-urilor, dar comerţul va fi deschis. Şi e important că se deschide comerţul, că oamenii pot să cumpere şi atunci existând cumpărare va creşte producţia, va fi un stimulent pentru reluarea producţiei în anumite ramuri sau pentru readucerea producţiei la nivelul anterior. Sunt măsuri, libertatea de circulaţie în interiorul localităţii cu siguranţă va afecta favorabil companiile care comercializează combustibili, pentru că o să crească consumul. De asemenea, sunt şi reluarea frizeriilor, coafurilor, cabinetelor stomatologice şi astea sunt activităţi care vor permite revenirea la normalitate din punct de vedere economic”, a spus Orban.

Orban a menţionat că hotelurile vor fi deschise, dar nu şi restaurantele

"Practic, şi hotelurile vor fi deschise. Hotelurile nu vor fi sub restricţie după 15 mai. Restricţii vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Astea vor rămâne. Din evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele, mai ales în spaţii închise, sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice şi probabil va mai trece un timp până să se poată da drumul la restaurante, cel puţin în spaţii închise”, a explicat Orban.

Întrebat când vom putea călători, premierul a răspuns: "Deplasarea în afara localităţii va fi permisă pentru anumite categorii de motive pe care le considerăm întemeiate, deplasări de serviciu, deplasări la rude, deplasările la activităţile agricole, că dacă dăm drumul la alpinism, la deplasări montane înseamnă că se pot duce la munte. Va exista o anumită relaxare şi în ceea ce priveşte deplasarea în afara localităţilor care va creşte cererea şi pe unităţile de cazare. Încă nu putem da drumul la restaurante numai pentru că există o zonă destul de afectată, eu recunosc, zona de restaurante, de cafenele, de baruri, e o zonă unde se socializează, o zonă unde oamenii se simt bine, o zonă unde sunt convins că, psihologic, oamenii ar avea nevoie, dar pe de altă parte punem pe prim plan sănătatea, suntem atenţi şi la economie, dar sănătate e de bază”.

Întrebat de asemenea, dacă într-o drumeţie se poate bea o cafea la o terasă de la Cota 1400, Orban a răspuns: "Puteţi să vă luaţi termosul şi pe platou să vă puneţi din termos o cafea şi să savuraţi cafeaua privind peisajul".

Sursa : news.ro

Dosar penal deschis de Poliţia Iaşi pentru tăierile ilegale din pădurea Dobrovăţ... S-a bucurat de libertate după ieșirea din izolare. Dar și-a pierdut viața în timp ce își făcea un selfie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x