Antena Căutare

Alocațiile copiilor ar putea dispărea. Orban vrea înlocuirea lor cu vouchere

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, luni,că dorește să înlocuiască alocațiile copiilor cu vouchere, cu care părinții ar urma să achiziționeze direct rechizite și alte produse exclusiv pentru copii.

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban a declarat că unul din modelele interesante de acordare a alocației este sub formă de vouchere, în așa fel încât banii să fie cheltuiți în interesul copilului, conform realitatea.net.

Orban spune că nu s-a luat încă o decizie asupra alocațiilor și că s-a uitat și în alte țări cum se acordă acestea pentru copii. De asemenea, a precizat că unul din modelele interesante de acordare a alocației este sub formă de vouchere, în așa fel încât banii să fie cheltuiți în interesul copilului.

”Nu am luat nicio decizie în privința alocațiilor, am vorbit doar despre faptul că există și alte modele. În alte țări există un stimulent pentru familiile cu mai mulți copii, ca de exemplu o reducere a impozitelor. Este, de fapt tot un stimulent. Mai există și varianta în care alocațiile să fie acordate sub formă de vouchere, care să poată fi folosite doar în interesul copiilor”, a spus Ludovic Orban, prezent la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor.

Şi ministrul propus al Finanţelor, Florin Cîţu, afirmă că ar susţine varianta înlocuirii alocaţiilor pentru copii cu vouchere, acest sistem fiind folosit şi în Statele Unite ale Americii pentru a se asigura că banii nu vor fi folosiţi de părinţi în alte scopuri.

” Vom căuta şi vom găsi bani şi pentru creşterea alocaţiilor din august 2020. Propunerea domnului premier este o propunere interesantă, este un sistem folosit şi în SUA pentru a se asigura că banii nu vor fi folosiţi de părinţi în alte scopuri şi vor fi direcţionaţi către sănătate, educaţie etc. Este un sistem folosit şi în SUA şi în Finlanda. Nu e o încă o decizie. S-a mai discutat despre acest lucru, cred că mai multe detalii are doamna ministru de la Muncă (ministrul Muncii, Violeta Alexandru). Este o variantă pe care eu aş susţine-o dacă este o decizie să mergem în această direcţie. Dar nu înseamnă că sunt bani mai puţini. Vouchere înseamnă tot bani. Vrem să ne asigurăm că aceşti bani sunt folosiţi în beneficiul copiilor şi nu în alte scopuri”, a explicat Cîţu la Digi24, citat de Agerpres.

Impresionant până la lacrimi! Singur pe lume la 10 ani. Refuză să fie adoptat, se ocupă de grădinărit și își procură sin... Google Classroom, soluția pentru elevii care lipsesc de la școală din cauza gripei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x