Premierul Orban vrea să închidă terasele și cluburile în aer liber mai devreme. Noi măsuri discutate de Guvern

Premierul Orban a declarat că printre măsurile analizate de Guvern se regăsesc și limitarea programului pentru terase şi cluburi, respectarea regulilor de distanţare pe plajă, precum și obligativitatea purtării măştii în spaţii aglomerate.

Limitarea programului pentru terase şi cluburi, una dintre măsurile analizate de Guvern

Hepta

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că sunt în analiză mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, printre care limitarea programului pentru terase şi cluburi. Deși Orban nu a oferit date concrete cu privire la o posibilă restricție în acest sens, aceeași problemă s-a pus și în Argeș, acolo unde autoritățile locale au votat ca terasele să se închidă la ora 22:00, de luni până vineri și la 23:00 în weekend.

Guvernul, decizii de forță majoră pentru a limita răspândirea virusului

Orban a afirmat că încă nu a fost luată o decizie legată de aceste măsuri, dar că autorităţile încearcă să ia decizii care să reducă riscul de răspândire a coronavirusului.

“Există mai multe măsuri în analiză, limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanţare pe plajă indiferent. (...) Am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, cu mai mulţi reprezentanţi din comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă care mi-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber, într-o piaţă sau faleză unde din cauza aglomeraţiei există un risc de răspândire şi discutăm şi posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Citește și: O nouă măsură privind purtarea măștii ar putea fi impusă. "Spațiile deschise, dar aglomerate sunt un pericol"

El a precizat că aceste măsuri sunt în analiză, că nu a fost luată încă nicio decizie, dar că Executivul încearcă să ia luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibilele zone cu risc mare de răspândire.

1.104 cazuri noi de coronavirus din 7.574 de teste prelucrate în ultimele 24 de ore

1.104 noi cazuri de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore în România din doar 7.574 teste prelucrate. Grupul de Comunicare Strategică anunță și alte 19 decese. 353 de pacienți sunt internați al Terapie Intensivă.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloweenul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri