Antena Căutare

Ordonanța militară. Românii care fug din izolare, carantinați încă 14 zile sub pază

Ordonanța militară nr.2. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că persoanele carantinate care părăsesc fără acordul autorităţilor locul în care au fost plasate vor fi carantinate din nou, sub pază, pentru încă o perioadă de 14 zile.

Ordonanța militară. Românii care fug din izolare, carantinați încă 14 zile sub pază
Ordonanța militară. Românii care fug din izolare, carantinați încă 14 zile sub pază | Pixabay

Autoritățile au făcut publică Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020, prin care se anunță noi măsuri de prevenire a răspândrii COVID-19.

Conform articolului 7, persoanele care părăsesc carantină, vor fi carantinate din nou pentru 14 zile și puse sub pază. Urmând să fie și sancționate conform prevederilor legale.

"A trebuit să luăm o decizie cu privire la mulţi cetăţeni care, din păcate, nu respectă regulile impuse pentru izolare sau carantinare. Ne aşteptam să fie mai multă responsabilitate şi mai multă implicare faţă de toţi ceilalţi concetăţeni şi faţă de cei dragi şi de propriile familii", a spus Vela, în declaraţia de presă susţinută sâmbătă la sediul MAI.

Citește și: Model de adeverință cu declarație pe propria răspundere. Autoritățile vor trebui să știe scopul deplasării

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit ministrului Vela, şi persoanele izolate la domiciliu care sunt depistate că părăsesc locaţia fără aprobarea autorităţilor vor fi plasate direct în carantină instituţionalizată, sub pază.

Citește și: Noile restricții. Bisericile se închid oficial!

Potrivit aceluiaşi act normativ, aceste noi măsuri dispuse "nu exonerează persoanele de răspunderea contravenţională sau penală".

Citește și: Raed Arafat, reacție după ce oamenii au ieșit la grătare: "Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust ca să-l evitați"

Model de adeverință cu declarație pe propria răspundere. Autoritățile vor trebui să știe scopul deplasării... Marcel Vela, mesaj pentru români: „Absența celor dragi este dureroasă, dar pierderea lor poate fi tragică. Rămâneți în c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x