Antena Căutare

Organele unui adolescent decedat într-un accident rutier au salvat viața altor minori. "Ştim că asta ar fi fost şi dorinţa lui Iancu”

Părinții unui adolescent mort într-un accident rutier în județul Bihor au donat organele unicului fiu pentru a salva alte vieți. Aceștia au reușit să treacă peste durerea pierderii copilului și au salvat viața unui adolescent de 17 ani din Germania.

Părinții unui adolescent mort într-un accident rutier în județul Bihor au donat organele unicului fiu pentru a salva alte vieți. Aceștia au reușit să treacă peste durerea pierderii copilului și au salvat viața unui adolescent de 17 ani din Germania.

Accidentul rutier a avut loc pe 3 august, când mașina în care se afla tânărul , împreună cu bunicii săi, a fost lovită frontal de către o dubiță al cărui șofer a adormit la volan. Adolescentul a suferit leziuni grave la cap și a fost dus imediat în sala de operație, pe Secția de neurochirurgerie.

După câteva zile de la operație, adolescentul a intrat în moarte cerebrală, iar medicii nu au reușit să-i salveze viața. Părinții au fost de acord să doneze organele băiatului pentru a salva alte vieți.

Corneea şi ficatul adolescentului au ajuns la pacienţi din Bucureşti, iar rinichii, la Cluj. Inima băiatului bate acum în corpul unui tânăr în vârstă de 17 ani, din Germania.

"Noi am anunţat Fundaţia Eurotransplant, organizaţie non-profit internaţională în domeniul transplantului, cu care România are acord bilateral şi am oferit inima acestui copil unui tânăr în vârstă de 17 ani din Germania, care suferea de cardiopatie dilatativă în fază terminală. Dacă nu ar fi primit această inimă, ar fi murit. A fost un gest rar, al acestor părinţi, pentru care le mulţumim", a precizat coordonatoarea Programului de Transplant Bihor.

Adolescentul a fost transportat la Iași unde a fost înmormânt de către părinți și prieteni. Acesta trebuia să înceapa în această toamnă clasa a X-a, la specializarea matematică-informatică de la Colegiul Național Emil Racoviță.

"Ştim că asta ar fi fost şi dorinţa lui Iancu. Era un copil altruist, avea un suflet cald, se gândea mereu cum poate să ajute pe alţii", a declarat tatăl adolescentului, Cristin Crăciun.

Cea mai mare pădure a planetei arde de peste 16 zile. Fumul provocat de incendii a lăsat Sao Paulo în beznă VIDEO... Descoperire tulburătoare în cazul copiilor cerșetori din Costinești! Cine îi trimitea, de fapt, pe stradă, la mila oamen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x