Antena Căutare

Otrava cu care s-a făcut dezinsecţia în Liceul German din Arad face noi victime. Alţi 13 copii au ajuns la spital

S-a declanşat din nou alerta la liceul german din Arad! În prima zi după reluarea cursurilor, alţi 13 elevi au fost duşi de urgenţă la spital.

Otrava cu care s-a făcut dezinsecţia în Liceul German din Arad face noi victime. Alţi 13 copii au ajuns la spital Galerie
Liceul German din Arad

La fel ca ceilalţi 40 de colegi, şi aceşti elevi prezintă simptome de intoxicare, după acţiunea de dezinsecţie şi deratizare. Specialiştii au stabilit deja că s-au folosit substanţe periculoase într-o concentraţie mult mai mare decât limita admisă.

În acest moment 9 copii sunt la UPU, iar 2 au fost deja internaţi. Cei 13 elevi care pe parcursul zilei de astăzi au ajuns la spital cu simptome asemenătoare cu cele pe care le-au avut cei 40 de copiii săptămâna trecută au între 8 şi 18 ani au ajuns la UPU. Copiii au acuzat dureri de cap, dureri de burtă, greaţă, dar şi iritaţii ale pielii. Un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică i-a supravegheat astăzi pe elevii care s-au întors în Liceu după ce, timp de o săptămână, unitatea de învăţământ a stat închisă.

Copiii au fost sfătuiţi ca la cel mai mic simptom să se adreseze profesorilor sau părinţilor şi să meargă la spital. Cât timp a fost închisă şcoala, 30 de oameni au curaţat din două în două ore fiecare sală de clasă. Măsura a fost necesară după ce echipele de control au descoperit că una dintre soluțiile folosite de firmă care a efectuat procedura a avut o concentrație de 4 ori mai mare decât cea admisă, iar o altă soluție nu mai era autorizata în România. Personalul destinat cercetării CBRNE va face noi măsurători la liceul teoretic. De această dată într-un alt corp de clădire al școlii.

Citește și:

O temă pentru liceeni a scandalizat părinții! Cerința incredibilă pe care au primit-o adolescenții! „Cum poate un profesor să facă un asemenea enunț?”

Există o asociere între poluarea din București și infarct! Ce a spus Ministrul Mediului... Un profesor din Bistriţa-Năsăud a fost arestat în fața școlii. Dascălul înjura și amenința cu moartea în timp ce avea că...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x