Antena Căutare

(P) 4 trenduri care susțin sustenabilitatea

Cu siguranță, şi tu te loveşti tot mai des de termeni precum sustenabilitate, stil de viață sustenabil, investiții în sustenabilitate. Știi ce înseamnă acest concept?

un bărbat cu cardul în mână și telefonul
Cu siguranță, şi tu te loveşti tot mai des de termeni precum sustenabilitate, stil de viață sustenabil, investiții în sustenabilitate

Ce măsuri poți lua pentru a implementa acest concept? De ce să adopţi un stil de viaţa orientat către sustenabilitate? Să descoperim împreună!

Ce este sustenabilitatea?

Conceptul de sustenabilitate este unul relativ nou, implică responsabilitate faţă de mediu şi resurse naturale. Practic, îndeamnă la utilizarea responsabilă a resurselor, de toate tipurile, în vederea minimizării poluării şi degradării mediului înconjurător. A trăi sustenabil nu înseamnă neapărat să renunți la viața de oraș, să îţi cultivi hrană în regie proprie, ci mai degrabă să exploatezi la maximum resursele pe care le ai la dispoziție, să reciclezi, să realizezi activităţi într-un mod care vor avea impact cât mai puțin poluant.

4 trenduri care susțin un stil de viaţă sustenabil

Există o serie de măsuri simple pe care le poți lua în vederea reducerii amprentei asupra mediului. Poți fi prietenos cu natura alegând să implementezi următoarele măsuri!

1. Alege soluții de transport ecologice, în detrimentul maşinii alimentate cu benzină, motorină, gaz

Cu siguranță, maşina personală are potențial poluant mare, în special dacă este alimentată cu motorină, benzină sau gpl. Poți înlocui maşina cu alimentare convenţională cu o variantă electrică, însă la fel de ușor poți alege să foloseşti bicicleta, trotineta sau chiar să mergi pe jos. Sunt numeroase drumuri pe care le poţi face astfel. Cumpărăturile zilnice, drumul până la sala se sport, traseul până la grădiniță sau școală pentru a-ţi duce şi luă copilul pot fi făcute mergând. Folosește mai puțin maşina, această măsură va avea impact major asupra mediului dar şi asupra sănătăţii tale, vei observa că tonusul ţi se vă îmbunătăţii făcând mai multă mișcare pe jos sau cu bicicleta.

1. Achiziţionează articole second hand în detrimentul celor noi

Există numeroase obiecte şi articole de uz casnic, jucării sau corpuri de mobilier ce pot fi refolosite. Spre exemplu biciclete, trotinetele, pătuţurile pentru copii, cărucioarele sau scaunele de mașină. Acestea sunt doar câteva exemple de articole pentru care se consuma resurse numeroase în ciclul de producție, dar pe care le poate achiziţiona din magazinele second hand sau din platformele de mică publicitate online ce comercializează produse second-hand şi noi. Aceste alegeri nu sunt doar sustenabile, dar totodată te vor ajuta şi să economiseşti sume importante de bani. Alegând produse second hand existente pe Offero vei observa că vei cheltui mai puțin fără a face rabat la calitate.

2. Utilizează produse de curăţenie naturale nepoluante

O altă măsură sustenabilă este să înlocuieşti detergenţii de curățenie convenţionali, ce poluează cu variante naturale. Soluțiile preparate în casă pe bază de zeamă de lămâie sau bicarbonat de sodiu sunt la fel de eficiente, dar nu poluează şi nu afectează sănătatea. Cu soluții naturale preparate în casa se poate curăţa covorul saualte articole textile, poți scoate petele de pe chiuveta din bucătărie sau poți lustrui vesela. Sunt doar câteva dintre numeroasele exemple ce pot fi aplicate în activitățile cotidiene cu impact minim. Totodată sunt alternative ieftine şi prietenoase cu sănătate umană.

3. Reciclează tot ce poți

Cum bine ştii, în prezent legislaţia în vigoare obligă la selectare colectivă pentru obiecte din plastic, metal, sticlă, hârtie, baterii, aparate electrocasnice, mobilier. Totuși nu sunt singurele obiecte pe care le poți introduce în circuit. Articole vestimentare în stare bună, jucăriile, jocurile, corpurile de mobilier, articolele pentru grădina, componentele pentru mașină sunt şi ele produse ce pot fi reciclate. Dacă sunt în stare puțin bună le poți duce către centre de colectare speciale, în cazul în care starea acestora este foarte bună le poți posta pe site-uri de anunțuri de mică publicitate şi le poți vinde. Numeroase persoane pot avea nevoie de lucrurile care ţie nu îţi mai trebuie sau de cele care nu se mai potrivesc stilului tău de viață.

De ce să adopţi un stil de viață sustenabil?

Alegând să implementezi tendinţele de sustenabilitate menţionate mai sus vei vedea că te vei simţi mai bine, din toate punctele de vedere, mental şi fizic. Totodată vei observa va vei putea economisi sume importante de bani. Măsurile propuse au impact major asupra mediului şi vei observa că zona ta de confort va fi mai curată şi mai organizată, iar tu şi familia veţi fi mai fericiţi!

Rezultate Loto 18 decembrie 2022. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Pl... Casa în care a copilărit părintele Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare. La ce preț sunt estimate locuința și terenul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x