Antena Căutare

(P) Angajaţii P&G România: susţinerea comunităţii este parte din ADN-ul companiei

În Urlaţi, la câţiva kilometri de Ploieşti, Procter & Gamble inaugura în 2009 o fabrică de produse pentru îngrijirea părului, pentru mărci binecunoscute precum Head&Shoulders şi Pantene. Până acum, nimic special, am putea spune. Însă povestea nu s-a oprit aici.

În Urlaţi, la câţiva kilometri de Ploieşti, Procter & Gamble inaugura în 2009 o fabrică de produse pentru îngrijirea părului, pentru mărci binecunoscute precum Head&Shoulders şi Pantene. Până acum, nimic special, am putea spune. Însă povestea nu s-a oprit aici.

Prin voluntariat şi pasiunea de a transforma lucrurile în bine, angajaţii P&G au făcut posibile proiecte care au transformat radical viaţa locuitorilor din micul oraş prahovean – o şcoală tehnică ce oferă tinerilor oportunităţi reale de angajare după absolvire, un Club de Ştiinţe pentru elevii claselor a XI-a, un spaţiu mai frumos prin proiecte de amenajare urbană – o diversitate de abordări, dar un singur scop: o comunitate înfloritoare.

Cu trei ani în urmă, Procter & Gamble a devenit partener al organizaţiei Habitat for Humanity şi, împreună, au pus bazele unui şantier în Ploieşti, dedicat familiilor care au nevoie de o locuinţă, însă ale căror venituri modeste, deşi stabile, nu le permit obţinerea unui credit imobiliar. De atunci, prin implicarea constantă a angajaţilor companiei, visul unui spaţiu numit «acasă» a început să prindă contur.

La începutul lunii iunie, 40 de voluntari din cadrul P&G au făcut, plini de emoţie, un nou pas: au lucrat, alături de viitorii locatari, la finisarea locuinţelor în construcţie. Investiţia lor de timp şi efort a fost însă răsplătită din plin de bucuria de pe chipurile familiilor cu poveşti de viaţă impresionante – copii cu performanţe şcolare de excepţie, deşi au o situaţie materială dificilă, cupluri solide pe care încercările vieţii de zi cu zi nu au făcut decât să le dea speranţă, oameni pentru care a deţine o casă decentă părea un ideal îndepărtat.

Pe şantierul de lângă Ploieşti, voluntarii P&G au avut o zi plină, nu doar de activităţi, ci mai ales de satisfacţia de a contribui la construcţia unui viitor mai bun. Acest sentiment de mândrie este motivul pentru care, dincolo de orele de program, angajaţii găsesc întotdeauna resursele de a oferi ceva comunităţii din care fac parte”, a spus Cornelia Sofronie, Communication manager P&G Romania.

În mijlocul echipei Procter & Gamble, voluntariatul nu este o noţiune abstractă – este un mod de existenţă deprins cu succes, un răspuns firesc de solidaritate la problemele cu care cei din jur se confruntă. O filosofie specială, care schimbă tot mai multe destine.

Ultima zi de lucru a săptămânii aduce vești rele de la meteorologi! Vremea se răceşte şi revin ploile... BAC 2016. Cine Bacalaureatul trece, la Untold petrece! "Bac de 10", campania care oferă bilete gratis elevilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x