Antena Căutare

(P) Big Data și mobilitatea sustenabilă

Nu mai este nicio noutate că era digitalizării, a 4-a revoluție industrială a impus redefinirea modului în care facem lucrurile, a comportamentului organizațiilor și a sistemelor în cadrul cărora operează.

logo track gps
Nu mai este nicio noutate că era digitalizării, a 4-a revoluție industrială a impus redefinirea modului în care facem lucrurile, a comportamentului organizațiilor și a sistemelor în cadrul cărora operează. Această revoluție industrială 4.0 se bazează pe tehnologii sofisticate sau grupuri de tehnologii, cum ar fi Internet of Things (IoT), big data, cloud computing, blockchain, imprimare 3D, AI, AR, robotică autonomă și coboți. | Antena 1

Această revoluție industrială 4.0 se bazează pe tehnologii sofisticate sau grupuri de tehnologii, cum ar fi Internet of Things (IoT), big data, cloud computing, blockchain, imprimare 3D, AI, AR, robotică autonomă și coboți.

Din punct de vedere managerial, investiția în gestionarea Big Data nu mai este un ”nice-to-have”, ci o necesitate pentru crearea de avantaje competitive față de companiile care aleg să nu le folosească sau care nu au capacitatea de a le folosi eficient. Big Data deschid granițele dintre industrii și schimbă dinamica competitivă, permițând companiilor să-și transforme modelele de afaceri și să găsească noi oportunități pentru fluxurile de venituri, clienți, produse și servicii. Este deja cunoscut faptul că utilizarea Big Data pe scară largă este unul dintre cei mai puternici factori de promovare a productivității, eficienței și inovației. Totuși, există puține discuții care se concentrează asupra posibilităților oferite de analiza datelor de a stimula și susține implicarea organizațiilor în inițiative ecologice și în definirea unei strategii sustenabile.

Transporturile și impactul asupra mediului

Activitățile de transport afectează oamenii și mediul natural într-o foarte mare măsură. Aceasta este una dintre industriile cu cel mai mare impact asupra mediului și, în ultimii ani, a fost supusă unor restricții normative din ce în ce mai mari. Din acest motiv, companiile care activează în această industrie sunt forțate să facă față provocării ecologice, implementând și dezvoltând inovații ”verzi” chiar dacă este nevoie de un efort mare și de o schimbare a tehnologiilor și modelelor de afaceri existente. Transportul inteligent, care combină diferite soluții și opțiuni (transport public, car-sharing, servicii de închiriere de mașini, taxiuri și un sistem de închiriere biciclete), eficientizarea consumului de carburant, urmărirea comportamentului șoferilor, sunt doar câteva dintre modalitățile de a satisface nevoile organizaționale în același timp generând beneficii pentru mediu, inclusiv aer mai curat, mai puține accidente, mai puțină aglomerație.

Viziunea TrackGPS

Divizia TrackGPS din cadrul Arobs Transilvania Software, prețuiește inovația și prioritizează siguranța și grija față de mediu. În acest sens, de 16 ani oferă clienților săi o soluție de monitorizare și management al flotei care s-a îmbunătățit continuu atât în direcția creșterii eficienței operaționale, cât și în dezvoltarea unei politici organizaționale de conducere defensivă și ecologică. Zilnic, este generat un volum impresionant de date despre numărul de opriri, locația vehiculelor, viteza acestora, consumul de combustibil, până la stilul de condus al șoferilor. Colectarea acestor informații are o importanță crescută pentru generarea de analize care ajută managerii să ia cele mai bune decizii pentru reducerea costurilor, creșterea siguranței angajaților și reducerea amprentei de carbon.

Transportul inteligent nu are nevoie doar de IT, aplicații și facturare inteligentă, ci și de inovație și cercetare, ca una dintre forțele motrice din spatele tranziției către o mobilitate inteligentă și sustenabilă. Tocmai de aceea, TrackGPS investește în dezvoltarea arhitecturii specifice colectării, stocării, analizei și reprezentării Big Data pentru a servi obiectivelor clienților și provocărilor normative în domeniu.

Soluții și funcționalități dezvoltate de TrackGPS în direcția conducerii defensive și mobilității sustenabile

Soluția Comportament șofer implică monitorizarea datelor cu privire la cât de des apasă șoferii pedala de accelerație și frână, perioada în care merg la ralanti, frânarea bruscă pentru evitarea pericolelor, numărul și durata depășirilor. Toate aceste date, odată observate de către managerul flotei, contribuie la evaluarea comportamentului șoferilor. Se pot corecta evenimente precum staționările îndelungate cu motorul pornit, utilizarea în exces a climei, virajele necontrolate, neadaptarea vitezei.De asemenea, se pot implementa programe de instruirecu privire la conducerea defensivă (estimarea și prevenirea riscului de accident) sau recomandări cu privire la cele mai eficiente metode prin care se pot reduce substanțial emisiile de carbon (ex: oprirea motorului chiar și pentru perioade scurte de staționare). Studiile ultimilor ani arată că monitorizarea permanentă a comportamentului șoferilor va reduce amprenta de carbon cu până la 18%.

Soluția Car Sharing pune la dispoziția companiilor posibilitatea de alocare eficientă a vehiculelor din flotă printr-un sistem de ticketing intern pentru angajații care au dreptul să utilizeze mașinile companiei. Ei pot crea, urmări sau anula o rezervare în funcție de necesități, contribuind astfel la decongestionarea traficului și reducerea noxelor. Managementul tichetelor de rezervare (acceptul sau refuzul cererii) va putea fi realizat de către managerul de flotă direct din aplicația TrackGPS.

Platforma TrackGPS oferă de asemenea, funcționalități avansate pentru un management eficient al rutelor. Astfel, orice flotă auto poate reduce consumul de carburant prin optimizarea traseului, în același timp contribuind la reducerea impactului negativ asupra mediului.

Complementar, rapoartele complexe din cadrul soluției Consum carburant, referitoare la consum, alimentări sau schimbări de nivel de rezervor ajută managerii de flotă să identifice incidentele care stau la baza consumului excesiv de combustibil și să ia deciziile necesare pentru remedierea acestora.

Ce au de câștigat companiile?

Conștientizarea nevoii de a acționa pentru atenuarea schimbărilor climatice și gestionarea optimă a resurselor o putem realiza doar împreună. De aceea, soluțiile oferite presupun optimizarea funcționalităților, spre un ansamblu de resurse sustenabile având în centru grija pentru mediul înconjurător.

TrackGPS recunoaște nevoia de schimbare și lucrează continuu pentru a susține obiectivele clienților săi, dar și pentru a-i ajuta să-și desfășoare activitatea respectând normele legale, păstrând mereu perspectiva asupra obiectivelor globale.

Câteva dintre beneficiile unor alegeri îndreptate către mobilitatea sustenabilă:

• Creșterea duratei de exploatare a parcului auto

• Eficientizarea costurilor de exploatare și a alocării resurselor

• Reducerea emisiilor de carbon

• Scăderea riscurilor și accidentelor rutiere

• Îmbunătățirea performanței șoferilor

Bineînțeles, cel mai mare beneficiu este să înțelegem că transportul inteligent nu mai e o chestiune de opțiune, ci o necesitate.

Află mai multe despre soluțiile oferite de TrackGPS la telefon: 0374 714 805 sau email: [email protected]

Solicită acum o ofertă personalizată pentru flota ta 4.0!

Au fost confirmate în România trei cazuri de infectare cu o subvariantă a Omicron din Africa de Sud. Cât de severă este... Reacția Elenei Udrea, după decizia de extrădare în România. Ce a spus despre fiica sa de trei ani. Cum îi va explica pri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x