Antena Căutare

(P) Cât de importantă este dimensiunea anvelopelor și a jantelor

Odată început sezonul cald, este necesar să schimbăm cauciucurile de iarnă cu unele de vară. Acestea se achiziționează pentru fiecare sezon în parte, anvelope de vară și anvelope de iarnă. Dacă am achiziționat mașina fără cauciucuri de schimb, fie dacă cele din dotare sunt vechi sau uzate, luăm în calcul achiziția de noi anvelope.

(P) Cât de importantă este dimensiunea anvelopelor și a jantelor
Cât de importantă este dimensiunea anvelopelor și a jantelor | Pixabay

Deși poate părea o sarcină foarte ușoară, este important să ținem cont de câteva aspecte atunci când achiziționăm anvelope de vara, precum: dimensiunea anvelopelor, viteza nominală și indicele de sarcină. O alegere corectă este foarte importantă, întrucât asigura o performanță optimă, siguranță și eficiență în trafic.

De ce este importantă dimensiunea anvelopelor?

Anvelopele sunt diferite în funcție de autoturism, însă o regulă general valabilă este aceea că anvelopele trebuie să fie de o calitate superioară, dacă dorim să conducem în condiții sigure în sezonul cald. Anvelopele, având contact direct cu carosabilul, influențează manevrabilitatea autoturismului, prin viteză, spațiu de frânare, executarea virajelor.

Din acest motiv, pentru a ne bucura de o cât mai bună manevrabilitate, trebuie să verificăm înainte specificațiile produselor alese.

Anvelope de vară 205 55 r16 – cum citim corect dimensiunile?

Pentru șoferii începători, fie pentru aceia care se află pentru prima oară la achiziția de anvelope, apare adesea întrebarea legată de dimensiunile necesare. Dimensiunile acestora sunt înscrise în cartea tehnică a mașinii, cât și pe peretele lateral al anvelopei. Pentru necunoscători, peretele lateral al anvelopei poate arăta ca o adevărată necunoscută, un perete fără sens, cu litere, numere și simboluri. Este însă important să citim codurile respective și să ne ghidăm după ele în alegerea anvelopelorde vară.

Spre exemplu, la anvelope 205 55 r16, dimensiunile se interpretează astfel:

  • De la peretele interior al anvelopei și până la cel exterior avem secțiunea anvelopei. Aceasta este reprezentată în milimetri, iar în cazul nostru, lățimea anvelopei este de 205 milimetri. În exemplul nostru, 55 înseamnă că înălțimea este egală cu 55% din lățimea de 205 mm. Cu cât raportul de aspect este mai mare, cu atât peretele lateral va fi mai mare.
  • Litera R înseamnă că anvelopa este o construcție radială. Aproape toate anvelopele auto noi sunt radiale în prezent, așadar aceasta literă nu influențează în mod deosebit și nu afectează dimensiunile anvelopei sau potrivirea dintre anvelope și autoturism. Numărul din dreapta tipului de construcție „r16” este diametrul jantei, măsurat în inch. În acest caz, avem un diametru al jantei de 16 inch.

În sezonul cald, putem opta pentru anvelope vara 205 55 r16, însă recomandat este ca înainte de a opta către ele, să ne asigurăm că sunt potrivite mașinii noastre. Anvelopele de vară sunt concepute special pentru a da randament pe asfaltul cald sau umed. Acestea se comportă exemplar pe asfaltul uscat cât și pe cel umed, fiind realizate dintr-un material special, care asigură calitate și confort chiar și la temperaturi ridicate.

Optând pentru cauciucuri de vară 205 55 r16 ne asigurăm pe durata sezonului cald de calitate și eficiență în trafic. Important totodată este ca între anvelope și jante să existe o potrivire exactă.

Potrivirea anvelopelor cu jantele

Am stabilit faptul că dimensiunea anvelopelor este foarte importantă în decizia de cumpărare, însă la fel de important este și diametrul jantelor. Este esențial ca diametrul anvelopelor să corespundă cu cel al jantelor pe care sunt montate.

Astfel, pentru a monta cauciucuri 205 55 r16, avem nevoie de jante pe 16 inch. Nu dorim spații libere și nici presiune pe anvelope. O nepotrivire între acestea pot cauza, de asemenea, dificultăți la drum, atât pentru șoferi, cât și pentru restul participanților la trafic.

De unde pot achiziționa cauciucuri vară 205 55 r16 și jante pe 16?

Atunci când nu avem timp să frecventăm magazinele de specialitate în vederea achiziției de anvelope, putem apela cu ușurință la magazinele online.

Pe anvalope-discount. ro găsim o gamă variantă de cauciucuri 205 55 r16, de la furnizori de top, recunoscuți la nivel internațional. Iar pentru a găsi mai ușor ceea ce căutăm, în filtrele puse la dispoziție pe site putem căuta direct după dimensiunile dorite. Tot aici regăsim și o selecție numeroasă de jante 16 corespunzătoare fiecărui tip de autoturism. Site-ul oferă de asemenea și asistență de specialitate, pentru a asigura o mai bună decizie în achiziția cauciucurilor și jantelor potrivite.

Începe programul „Litoralul pentru toţi” 2022. Cât costă o noapte la un hotel de 3 stele și unde se fac rezervările... (P) Un curs de time management te învață cum să... nu mai pierzi timpul în fiecare zi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x