Căutare Live

(P) Ce tip de împrumut bani să iei pentru a renova o casă?

Ați pus ochii pe o proprietate veche. Problema este că lambriurile nu sunt cu adevărat la modă. Este nevoie de o renovare! Pentru a o finanța, aveți nevoie de un împrumut bani pentru construcție.

(P) Ce tip de împrumut bani să iei pentru a renova o casă?

Împrumut bani pentru renovare: pentru ce tip de lucrări?

Prima ipoteză: nu sunteți încă proprietar și ați găsit o locuință veche care necesită renovare. În acest caz, aveți nevoie de un împrumut pentru locuință pentru finanțarea achiziției și de un împrumut de construcție.

A doua ipoteză: sunteți deja proprietar și aveți în vedere să vă renovati reședința: lucrări de izolare, decorare, montare bucătărie modulară: toate aceste motive care pot justifica folosirea unui credit pentru renovare. Dar nu numai! Dacă sunteți mândru proprietar al unei case cu grădină, poate doriți să instalați o piscină sau să construiți o anexă acolo. Și puteți solicita și un împrumut bani pentru renovarea exteriorului casei!

Diferitele tipuri de credite pentru renovări

Creditul de nevoi personale

Acesta este un împrumut fără restricții: împrumuți o sumă de bani de la bancă, pe care o poți folosi în mod liber. Nu vi se va cere o ofertă sau o dovadă. Aceasta este o alegere ideală dacă doriți să lucrați fără a trece pe la un profesionist. Fondurile sunt eliberate la acceptarea cererii. Dezavantajul este că DAE pentru creditul de consum este de obicei mult mai mare decât pentru un împrumut pentru locuință. O afirmație care rămâne logică, pentru că nu aveți nicio garanție (ipotecă) sau asigurare debitor de încheiat.

Creditul atribuit

Creditul atribuit este, după cum sugerează și numele, un credit alocat unui anumit proiect. În cazul acesta, vor fi lucrările de renovare. Nu poți folosi o fracțiune din bani pentru a plăti, de exemplu, o vacanță în Bali. Dar de unde ar ști banca despre asta, te întrebi? Pur și simplu, cerându-vă să prezentați documente justificative, cum ar fi chitanțe și facturi. Dacă încalcati această regulă, împrumutul poate fi reziliat. Și ar trebui să plătiți înapoi suma împrumutată!

Creditul imobiliar

Soluția finală: luați un credit ipotecar. Puteți alege această soluție ca parte a unui pachet achiziție de proprietate + lucrări, dar și dacă sunteți deja proprietar și locuința are nevoie de îmbunătățiri, reparații sau întreținere. Pentru a vă acceptă solicitarea, banca va verifica dacă aveți suficientă capacitate de împrumut și că nu depășiți rata datoriei.

În plus, pentru a primi o ofertă de împrumut bani, va trebui să luați

O garanție pentru rambursarea împrumutului (ipotecă, cauțiune, gaj);

Citește și
imagine cu daniel onoriu in masina, poarta un tricou negru
Daniel Onoriu, nepotul lui Gabi Luncă, s-a trezit din comă după 55 de zile. Pilotul de raliuri era în stare critică
Daniel Onoriu, nepotul lui Gabi Luncă, s-a trezit din comă după 55 de zile. Pilotul de raliuri era în stare critică
colaj delia
Ipostaza incendiară în care Delia apare foarte rar. Cum arată vedeta în costum de baie, la mare
Ipostaza incendiară în care Delia apare foarte rar. Cum arată vedeta în costum de baie, la mare
colaj de fotografii cu liviu varciu, anda calin iubita lui si fata lor
Cum arată vila de sute de mii de euro a lui Liviu Vârciu. Ar fi primit 50.000 de euro împrumut de la Nea Marin
Cum arată vila de sute de mii de euro a lui Liviu Vârciu. Ar fi primit 50.000 de euro împrumut de la Nea Marin
Mai multe articole

Asigurarea de credit, care este și costisitoare, reprezentând până la o treime din suma totală a tranzacției.

Și ar mai fi și taxele administrative ale băncii. Dobânzile la acest tip de credit sunt încă destul de mici, cel puțin mai mici decât cele pentru creditele de nevoi personale.

Totuși, un punct pozitiv ar fi în ceea ce privește creditul ipotecar: aveți o singură rată lunară de rambursat, care poate fi repartizată pe o perioadă mai lungă. Dacă stați și vă gândiți puțin mai bine cu privire la un împrumut bani pentru renovări, aceasta este probabil cea mai bună soluție.

Laura Nureldin şi Florin Căruceru prezintă Observator 17, de luni până vineri, de la ora 17:00, la Antena 1... Ce se întâmplă cu extragerile loto de pe 2 decembrie 2021. Loteria Română a făcut un anunț important...
Ultimele știri