Antena Căutare

(P) De ce este importantă mentenanța aparatelor de aer condiționat?

Orice lucru de care nu ai grijă în mod corespunzător ajunge să se strice într-un final. Dacă acest fapt este oarecum acceptabil când vine vorba de produse de larg consum, atunci când discutăm despre aparate de aer condiționat, problema este puțin mai complicată.

(P) De ce este importantă mentenanța aparatelor de aer condiționat?
Climatico. Importanța mentenanței aparatelor de aer condiționat.

Da, înlocuirea unui aparat de aer condiționat performant te va costa mai mult dar, de cele mai multe ori, nu costul material va fi cea mai mare problemă a ta.

Ignorarea mentenanței și a reviziei aparatelor de aer condiționat poate avea consecințe mult mai grave decât cele financiare, deoarece poate afecta starea de bine și sănătatea ta și a familiei tale. Este acesta un risc pe care ești dispus să ți-l asumi? Află din cele ce urmează de ce este importantă mentenanța aparatelor de aer condiționat și apelează la serviciile Climatico dacă vrei o revizie ca la carte.

Ce se poate întâmpla atunci când nu faci la timp mentenanța aparatului de aer condiționat?

În cele ce urmează vei descoperi câteva posibile efecte secundare ale întârzierii reviziei aparatului de aer condiționat.

Scăderea calității aerului

Calitatea aerului dintr-o încăpere depinde de felul în care funcționează aparatul de aer condiționat. La rândul său, calitatea aerului va avea un impact major asupra stării de bine și a sănătății persoanelor care îl respiră. În timp, din cauza modului în care funcționează sistemul aparatului, se pot forma microorganisme, fungi, viruși și spori de mucegai ce pot duce la afecțiuni grave ale sistemului respirator. Aerul din încăpere poate deveni mult mai poluat decât cel din exterior, deoarece virușii și bacteriile se dezvoltă mult mai repede într-un mediu închis. O revizie completă și o aerisire constantă a camerei unde se află aparatul de aer condiționat te pot scăpa de probleme.

Apariția mirosurilor neplăcute

Starea de bine poate fi influențată chiar și de mirosuri, iar aerul stătut sau fumul de țigară categoric nu se numără printre cele mai plăcute arome. În timp, lipsa reviziei poate duce la probleme de funcționare ale aparatului, probleme ce vor împiedica funcționarea optimă. În consecință, aparatul nu va mai da randament, iar aerul din încăpere nu va mai fi unul răcoros și plăcut, ci îmbâcsit și nociv.

Scaderea duratei de viață a aparatului

La fiecare lucrare de mentenanță profesională se verifică dacă aparatul de aer condiționat funcționează în parametri optimi și se stabilesc posibilele defecțiuni. Ai putea fi surprins, dar chiar și micile defecțiuni pot duce în timp la probleme majore. De exemplu, dacă filtrele aparatului de aer condiționat sunt blocate cu depuneri de praf acumulate în timp, sistemul va depune un efort sporit pentru a împinge aerul să circule și astfel întreg ansamblul va fi suprasolicitat. O funcționare de lungă durată în acest mod poate duce la uzura anormală a pieselor.

Creșterea consumului de energie electrică

Un alt efect advers al ignorării pentru prea mult timp a lucrărilor de mentenanță și reviziilor poate fi și consumul exagerat de energie. Dacă piesele sistemului încep să funcționeze mai greu din cauza depunerilor de praf, nu există destul agent refrigerant, fantele sunt îndoite, presiunea este incorectă sau există alte defecțiuni, în timp sistemul va folosi din ce în ce mai multă energie electrică pentru a compensa aceste neajunsuri.

Creșterea cheltuielilor

Fie că vorbim despre achiziționarea unui nou aparat de aer condiționat, repararea celui vechi, creșterea consumului de energie electrică sau chiar tratarea anumitor afecțiuni respiratorii, toți acești bani vor veni din buzunarul tău. Investiția făcută la timp în servicii de mentenanță constituie o economie.

În mod normal se recomandă ca revizia aparatului de aer condiționat pentru uz casnic să se facă cel puțin o dată pe an, alături de igienizare și schimbarea filtrului.

Rezultate Loto 18 martie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Ce se întâmplă cu restricțiile din București în următoarele zile. Anunțul făcut de Comitetul pentru Situații de Urgență...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x