Antena Căutare

(P) Decorațiuni Pentru Crăciun: Sfaturi Pentru Siguranța Copiilor de Sărbători

Părinții ar trebui să își facă timp pentru a verifica împrejurimile pentru obiecte potențial periculoase și să învețe copiii importanța siguranței în vacanță.

(P) Decorațiuni Pentru Crăciun: Sfaturi Pentru Siguranța Copiilor de Sărbători
Decorațiuni Pentru Crăciun: Sfaturi Pentru Siguranța Copiilor de Sărbători

Decorațiuni de brad sigure

Înainte de aplicarea decorațiunilor pe brad, părinții ar trebui să verifice decorul pentru a detecta margini ascuțite și uzate, fire suspendate, snururi libere și acumulatori ușor de deschis.

Asigurați-vă că toate ornamentele, beteala și țurțurii artificiali sunt fără plumb. Păstrați aceste articole sus, sa nu fie la îndemâna copiilor mici.

Eliminați decorațiunile care sunt minuscule sau care au părți mici, deoarece pot provoca sufocarea copiilor mici. Utilizați protecție prize copii pentru prizele care au rămas nefolosite cu cabluri de la iluminatul bradului.

Alegeți lumânări LED sau fără flacără pentru a evita incendiile în casă.

Plantele precum vâscul și fructele de pădure sunt otrăvitoare. Păstrați-le departe și la îndemâna copiilor mici.

Baterii buton și magneți pot fi găsite în jucării, felicitări muzicale, telecomenzi, aparate auditive și alte dispozitive electronice mici. Acestea pot reprezenta un pericol pentru copii și pot duce la probleme grave de stomac și intestine, inclusiv deces. Păstrați aceste articole departe de copiii mici și sunați imediat medicul dumneavoastră dacă copilul dumneavoastră înghite unul.

Siguranța în bucătărie

Bucătăria poate fi periculoasă, așa că atunci când este posibil, puneți un adult desemnat să supravegheze copiii în altă cameră.

Țineți copiii și animalele de companie departe de bucătărie în timp ce gătiți. Dacă este necesar, utilizați o poartă de siguranta pentru copii.

Păstrați mânerele oală întoarse spre interior, sa nu fie îndemâna copiilor.

Țineți lichidele fierbinți și alimentele departe de marginea blaturilor și a meselor, unde pot fi răsturnate cu ușurință.

Utilizați arzătoarele din spate în loc de arzătoarele frontale pentru a evita arsurile prin opărire cu lichid fierbinte.

Păstrați podeaua și blaturile din bucătărie fără dezordine pentru a evita incendiile și căderile.

Dacă copiii trebuie să stea cu tine în bucătărie, ține-i la cel puțin 3 metri distanță de cuptor și aragaz.

Nu lăsați niciodată copiii mici să poarte supă fierbinte, deoarece aceasta poate provoca arsuri prin opărire.

Păstrați ustensilele ascuțite depozitate sus, departe de copii.

Băuturile alcoolice, în special băuturile colorate sau cu aspect fructat, pot fi tentante pentru copii. Asigurați-vă că urmăriți cu atenție băuturile individuale, bolurile de punch sau alte recipiente cu alcool.

Țineti cont de alimentația sănătoasă. Aveți la îndemână gustări sănătoase sau pregatiti o tavă cu fructe sau legume tinand cont de alergiile copiilor. Este rezonabil se consume niște dulciuri în plus în preajma sărbătorilor, dar încercați să sărbătoriți doar ocazional. Asigurați-vă că cei mici revin la o alimentație sănătoasă a doua zi!

Siguranța în interiorul casei

Testați-vă alarmele de fum și detectorul de monoxid de carbon înainte de începerea sezonului de Sarbatori.

Îndepărtați imediat orice hârtie de împachetat, panglici sau fundițe care pot provoca sufocare, strangulare sau sufocare la copiii mici.

Asigurați-vă că stingeți toate luminile decorative de interior înainte de a merge la culcare sau de a părăsi casa.

Asigurați-vă că toate șemineele au ecrane sau grilaje de protecție.

Asigurați-vă că un adult îi supraveghează întotdeauna pe copiii mici si utilizati sisteme de siguranta pentru copii, pentru evitarea accidentelor.

Siguranța jucăriilor

Înainte de a cumpăra o jucărie sau de a-i permite copilului să se joace cu o jucărie primită cadou, citiți cu atenție instrucțiunile.

Copiii mici se pot sufoca cu părțile mici conținute în jucării sau jocuri. Copiii cu vârsta sub 3 ani nu pot avea acces la piese de jucarii care incap intr-o rola de hartie igienica.

Dacă o jucărie are un compartiment pentru baterii care pare că poate fi deschis cu ușurință, puteți lipi zona. Dacă încă vi se pare prea accesibil, luați în considerare a ține acea jucărie departe de copilul dvs. până când acesta este suficient de mare pentru a ține obiectele mici departe de gură.

Păstrați jucăriile depozitate în locuri desemnate, cum ar fi pe un raft sau într-un cufăr de jucării și țineți jucăriile copiilor mai mari departe de copiii mici.

Nu oferiți o jucărie care trebuie conectată la o priză electrică copiilor sub 10 ani, deoarece aceasta poate provoca arsuri și șocuri electrice. În schimb, cumpărați jucării care funcționează cu baterii.

Scoateți etichetele, snururile și panglicile de pe jucării înainte de a le oferi copiilor mici.

Urmăriți sforile și curelele la jucăriile de tragere. Ele ar putea reprezenta un pericol de strangulare pentru bebeluși și copii mici.

Aveți grijă la împachetarea cadourilor de sărbători, cum ar fi hârtie, panglici și fundițe. Aceste articole pot prezenta pericole de strangulare și sufocare pentru un copil mic.

Căutați cadouri educative pentru a promova învățarea? Iată câteva idei de jucării educative!

Bucurați-vă de Sărbătoarea Crăciunului în siguranță!

Mai mult de 300 de români au fost repatriați din Fâșia Gaza. Violențele continuă... În prag de Sărbătoare, Alexia Tudose, tânăra căreia i-au fost replantate brațele, s-a întors la spital cu o surpriză pen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x