Antena Căutare

Pacient infectat cu noul coronavirus, în stare gravă, transportat de la Focşani la Bucureşti, cu un elicopter

Pacient infectat cu noul coronavirus, aflat în stare gravă, a fost transportat de la Focşani la Bucureşti, cu un elicopter. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) face apel la purtarea măştii de protecţie şi respectarea tuturor măsurilor.

”În vederea îngrijirii şi monitorizării optime a pacienţilor în stare gravă infectaţi cu noul coronavirus, la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului pe cale aeriană a unui pacient aflat în stare gravă de la secţia de Terapie Intensivă a unităţii spitaliceşti din Focşani către Bucureşti”, a transmis, duminică, DSU.

Transportul pacientului, intubat şi ventilat mecanic, s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD Bucureşti.

”Dată fiind situaţia creşterii zilnice a numărului de cazuri privind pacienţii internaţi pe Secţiile de ATI, facem un apel la responsabilitate, subliniind încă o dată importanţa purtării măştii de protecţie, spălarea corectă a mâinilor şi totodată evitarea zonelor aglomerate‼”, a mai transmis DSU.

Sursa: news.ro

Focar de coronavirus în Prahova, la o societate comercială. Zeci de cazuri, confirmate în ultimele 24 de ore. Aproape 20... Capitala, în carantină după explozia de cazuri de COVID-19?! Raed Arafat, un nou avertisment: ”Este posibil să luăm măsu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x