Antena Căutare

Apel disperat! Pacienţii singurului spital pentru leproşi din România riscă să moartă de foame

Angajaţii singurului spital unde trăiesc bolnavii de lepră din România cer ajutor pe Internet, pentru ca bolnavii să nu moară de foame iarna aceasta!

Angajaţii singurului spital unde trăiesc bolnavii de lepră din România cer ajutor pe Internet, pentru ca bolnavii să nu moară de foame iarna aceasta! Mai sunt doar 10 oameni internaţi la Tichileşti, în judeţul Tulcea, iar statul le oferă o raţie de mâncare de numai 11 lei pe zi, de persoană. O sumă total insuficientă pentru ca bucătarul să le poată pregăti ceva sănătos. Problema se va rezolva urgent, promit cei de la Ministerul Sănătăţii, care a aflat de situaţie numai după ce campania a devenit virală pe Facebook.

Uşoară şi ieftină. Cu 11 lei, bani primiţi de la stat, pacienţii care suferă de lepră trebuie să mânănce trei mese pe zi. De multe ori, angajaţii spitalului aduc mâncare de acasă: ulei, zahăr, ouă, smântână sau peşte, pentru ca bolnavii să nu moară de foame.

”Prea puţin, nici o eugenie nu poţi să iei până la urma urmei. 16.55 Dacă se poate să mai mărească, să pună acolo, 2 3 lei în plus, să mai fie că noi avem nevoie suntem şi bolnavi.”, a spus un bolnav.

Până vor avea şi carne în meniu, angajaţii s-au gândit să facă un apel pe reţelele de socializare, pentru ca oamenii să doneze alimente.

”Am zis să încerc să văd de ce sunt oameni care au mai mult, producători care au mai mult și poate le rămanea o cantitate de zarzavaturi pentru ca eu să fac mâncare pentru ei. Unerori nu poţi să iei de 11 lei şi o bucăţică de carne mai bună, o bucăţică de brânză, trebuie să te orientezi întotdeauna la ce e mai ieftin.”, a declarat Cristina Lazarim, manager al spitalului de leprozerie.

Pe lângă alimente, bucătărele mai au nevoie şi de electrocasnice.

”Ar mai fi nevoie de un aragaz pe care aceasta plită electrică, cele patru ochiuri nu mai funcţionează la capacitatea maximă. Acest aragaz pe care îl şi vedeţi aici este foarte vechi, cuptorul nu mai funcţionează aşa cum trebuie şi un robot de bucătărie.”, a declarat Georgeta Șalgău, bucătar.

Leprozeria de la Tichileşti a fost înfiinţată acum mai bine de 100 de ani ca un loc de izolare al bolnavilor loviţi de una dintre cele mai crunte afecţiuni cunoscute omenirii: lepra. Boala este provocată de o bacterie, numită bacilul Hansen şi nu este contagioasă.

Vești bune pentru șoferi! Începând de astăzi, alți 9,5 kilometri de AUTOSTRADĂ se deschid circulației... Atenție! A apărut o nouă variantă a metodei ”Accidentul”! Cum a rămas o bătrână fără zeci de mii de lei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x