Antena Căutare

Pacientul cu coronavirus este internat la Institutul ”Matei Balş”, izolat, şi în continuare fără simptome/ Ministerul Sănătăţii a operaţionalizat linia telefonică pentru persoanele care doresc informaţii despre coronavirus

Pacientul la care s-a confirmat infectarea cu coronavirus este internat la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti, izolat, şi în continuare fără simptome specifice bolii. Autorităţile au extins ancheta epidemiologică pentru a identifica toate persoanele cu care acesta a intrat în contact. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a operaţionalizat linia TELVERDE destinată cetăţenilor care doresc informaţii legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus) – 0800800358. Autorităţile fac apel la populaţie să apeleze 112 doar în situaţii de urgenţă.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că, până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 ( noul coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie.

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat la Bucureşti, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof.Dr. Matei Balş, este în stare bună şi nu prezintă simptome specifice.

”Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital şi se află în monitorizare, clinic şi biologic. De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica şi testa persoanele cu care cetăţeanul român purtător al virusului a intrat în contact”, au precizat autorităţile.

În prezent, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof.Dr. Matei Balş sunt în lucru un număr de 17 probe biologice. În acest moment, un număr de 99 de persoane se află în carantină, iar 5.667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.
În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 (cele mai multe din Bucureşti – 59) cu privire la Coronavirus.

”La nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătăţii a fost operaţionalizată linia TELVERDE destinată cetăţenilor care doresc informaţii legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358. Rugăm cetăţenii să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE”, a transmis, joi, Minsterul Sănătăţii.

Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informaţii despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă.

”Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetăţenilor şi nu este un număr de urgenţă! În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situaţii trebuie anunţate la numărul unic de urgenţă 112.”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Sursa : news.ro

UPDATE: Accident grav în județul Neamț! Trei copii accidentaţi de un autoturism. Doi sunt la spital, al treilea este res... Personal medical din Gorj trimis să recolteze probe pentru coronavirus în haine de șantier: 'Nu avem alte echipamente, n...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x