Antena Căutare

Papa Francisc, cu Loganul spre Catedrala Națională. Suveranul Pontif a ales Dacia, în locul unei mașini blindate

Papa Francisc a plecat către Catedrala Națională unde va spune o rugăciune alături de Patriarhul Daniel.

Simplitatea Papei Francisc s-a văzut de când a pus prima dată piciorul pe pământ românesc. Întâmpinat la aeroport de președintele Klaus Iohannis și de Prima Doamnă, Suveranul Pontif a plecat spre Palatul Cotroceni într-un autoturism Dacia Logan simplu și a rămas cu geamul deschis pe tot traseul, salutând mulțimea strânsă să-l vadă.

A fost alegerea Papei să nu folosească o mașină blindată, notează Antena 3. Papa Francisc va folosi în vizita sa în România şi un papamobil conceput de uzina Dacia şi echipa Serviciului de Protecţie şi Pază, automobilul fiind special pregătit pentru acest eveniment.

”Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă. Momentul utilizării papamobilului românesc este decis, dar din motive de securitate această informaţie nu poate fi făcută publică deocamdată”, au transmis, joi, organizatorii vizitei.

În plus, organizatorii au precizat că membrii echipei Serviciului de Protecţie şi Pază, desemnaţi să asigure protecţia Papei pe toată durata vizitei în România, au fost selectaţi dintre ofiţerii cu experienţă, care au participat la misiuni ale SPP în teatrele de operaţii.

Primele imagini de la întâlnirea Papei Francisc cu Patriarhul Daniel. Suveranul Pontif a primit un cadou de la Înalt Pre... Primele cuvinte în limba română ale Papei Francisc la Catedrala Națională: A rostit Hristos a Înviat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x