Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Papa Francisc, predică ținută la slujba de la Șumuleu Ciuc. Suveranul poartă un veșmânt creat de o româncă

Papa Francisc, predică ținută la slujba de la Șumuleu Ciuc. Suveranul Pontif le-a vorbit credincioșilor în limba italiană, în timp ce purta un veșmânt realizat de mâinile unei românce. 

Papa Francisc, predică ținută la slujba de la Șumuleu Ciuc. Suveranul Pontif le-a vorbit credincioșilor în limba italiană, în timp ce purta un veșmânt realizat de mâinile unei românce.

”Sanctuarele, locuri aproape sacramentale ale unei biserici-spital de campanie, păstrează memoria poporului credincios care în mijlocul necazurilor sale nu obosește în a căuta izvorul de apă vie de unde să își împrospăteze speranța. Sunt locuri de sărbătoare și de celebrare, de lacrimi și de implorare.

Venim la picioarele mamei fără foarte multe cuvinte. Să ne lăsăm primiți de ea și cu privirea ei să ne conducă la acela care este calea, adevarul și viața. Nu am venit aici la întâmplare. Suntem pelerini. Aici, în fiecare an, în Sâmbăta Rusaliilor voi veniți în pelerinaj pentru a îndeplini legământul înaintașilor voștri și pentru a întări credința lui Dumnezeu și devoțiounea pentru Fecioara Maria. Acest pelerinaj aparținie moștenirii Transilvaniei, dar aduce cinstire tradițiilor românești și ungurești deopotrivă"

Recomandari