Antena Căutare

Papa Francisc vine în România. Cum merg pregătirile pentru primirea papei?

Papa Francisc vine în România. Cum merg pregătirile pentru primirea papei? Acum este timpul pregătirilor pentru primirea papei Francisc în România, întreaga comunitate catolică din România și nu numai, se pune în mișcare, află mai multe detalii din articolul a1.ro

Papa Francisc vine în România. Cum merg pregătirile pentru primirea papei? Galerie
Papa Francisc | ziarulamprenta.ro

Anul acesta, Papa Francisc va vizita România. între 31 mai - 2 iunie 2019, ca răspuns al invitațiilor autorităților Statului român și a Bisericii Catolice din România. Această vizită va avea un caracter pastoral. Pe parcursul vizitei sale în România, sanctitatea sa Papa Francisc va vizita Blajul, Iașiul, Bucureștiul, dar și sanctuarul marian de la Șumuleu - Ciuc.

Episcopii catolici români sunt bucuroși la primirea veștii legate de vizita Papei Francisc , sfătuind toți credincioșii să se unească în rugăciune pentru acest mare eveniment. Părinții români consideră că venirea Papei Francisc va aduce roade bogate în viața spirituală a creștinilor, dar și în favoarea unității și binelui societății românești.

După Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea care ne-a vizitat în mai 1999, Papa Francisc este al doilea Papă care va vizita meleagurile românești. Nu doar reprezentanții bisericii catolice române sunt cei care se bucură de această reușită. La doar câteva minute după ce a fost anunțată vizita Papei Francisc în România, pe 11 ianuarie 2019, pr. Wilhelm Dancă a dat un interviu celor de la Vatican News, exprimându-și bucuria în legătură cu această veste.

Pr. Wilhelm Dancă este responsabil cu mass-media în Comisia de organizare a acestui eveniment. Adriana Masotti, jurnalista care a realizat interviul, ne relatează : “Știrea oficială a vizitei papei Francisc în România și, mai ales datele, 31 mai – 2 iunie 2019, au venit în această dimineață [vineri, 11 ianuarie a.c. – n.r.] de la Sala de Presă vaticană, dar pentru episcopii români călătoria papei în țara lor era aproape sigură. Papa Francisc, într-adevăr, își arătase toată disponibilitatea încă din timpul vizitei «ad Limina» a episcopatului din luna noiembrie [5-12 noiembrie 2018 – n.r.]. Nu se așteptau, însă, ca vizita să aibă loc chiar anul acesta. Astăzi a avut loc confirmarea oficială. ”

În interviul său, Pr. Wilhelm Dancă spunea : “Mai întâi, este bogată în semnificație ziua în care Sfântul Părinte va sosi: 31 mai, dată în care se amintește vizita Fecioarei Maria la verișoara ei Elisabeta. Este, așadar, o zi mariană, care într-un anumit fel prelungește spiritul vizitei Sfântului Ioan Paul al II-lea din 7-9 mai 1999. În timpul acelei călătorii, papa a numit țara noastră ”Grădina Maicii Domnului” și a apreciat mult devoțiunea oamenilor față de Fecioara Maria. Acum, papa Francisc vine aici ca să continue această linie spirituală a călătoriei: să promoveze unitatea dintre toți cei care cred sub mantia Fecioarei Maria, după cum este scris și în logo-ul vizitei. Avem nevoie de o plămadă, de un nou motiv și de o nouă inspirație pentru a sta, a trăi și a ne ruga împreună. Sperăm, deci, ca Sfântul Părinte, vizitând aceste orașe importante din România, București, Iași și Blaj – unde va găsi o diversitate de expresii lingvistice, dar și de manifestare a credinței – ne dorim, deci, ca vizita sa să fie un îndemn la unitate”.

Când vine vorba de pregătirile pentru sosirea Papei Francisc, preoții români s-au pus în mișcare.

Pr. W. Dancă: «Acum începem să informăm mai mult societatea românească despre persoana Sfântului Părinte și apoi despre mesajele pe care le-a transmis până acum, atât în ce privește viața socială cât și cea bisericească. La nivel local vom căută să trezim dorința de așteptare pentru această vizită prin momente de rugăciune speciale pentru ca această vizită să aducă roade spirituale, dar și sociale, spre binele și unitatea țării».

Sursă de informare: vaticannews.va

Sursă foto: willhelmdanca.ro, ziarulamprenta.ro

Un primar din județul Cluj a ajuns la spital, după ce a fost bătut în curtea școlii... După 19 zile de agonie, inima Dianei s-a oprit. În ciuda unui tratament corect, meningita a răpus-o! Care sunt primele s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x