Antena Căutare

Parada 1 decembrie 2018 Iași. Care e Programul și toate informațiile utile

Parada 1 decembrie 2018 Iași. Care e Programul și toate informațiile utile

Parada 1 decembrie 2018 Iași. Care e Programul și toate informațiile utile Galerie
1 decembrie 2018 | hepta.ro

La Iași, manifestările de 1 decembrie, de Ziua Națională a României vor debuta cu prima parte a concertului folcloric numit “Noi suntem români”. Acesta va începe la ora 10:00 și artiști, precum, Constantin Bahrin, David Simion, Claudia Martinică, Ștefan Pintilie, vor urca pe scenă.

Pe scena amplasată în apropiere de statuia lui Ştefan cel Mare şi Sfânt se vor afla oficialităţile locale care vor rosti discursurile de celebrare a Zilei Naţionale a României.

La ora 17:00, pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt se vor aprinde luminile de Sărbătorile Iarnă, având loc și deschiderea Orășelului Copiilor. Imediat după aprinderea luminilor de Crăciun, ieșenii vor lua parte la retragerea cu torțe a militarilor pe traseului Muzeul Unirii – Pietonalul Ştefan cel Mare – Palatul Culturii.

Program Ziua Națională a României - Iași

  • 10:00 - Ceremonia din Piața Unirii, un concert de muzică populară cu artiști ieșeni.
  • 11:00 - Are loc un Te Deum, discursurile oficialităților, depunerea de coroane, parada militară, iar apoi din nou un concert de muzică populară cu artişti din România, dar și din Republica Moldova și Ucraina.
  • 12:00 - Masa tradițională, cu 5.000 de porții de fasole de post, cârnați, vin.
  • 17:00 - Manifestările pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, cu aprinderea iluminatului pentru Sărbătorile de Iarnă. Totodată are loc și deschiderea Târgului de Crăciun de pe pietonal, precum și Orășelul Copiilor.
  • 17:30 - Va fi arborat drapelul național pe turnul Palatului Culturii, în prezența militarilor ieșeni cu torțe și a fanfarei militare.
  • 18:00 - La Primărie va avea loc recepția de Ziua Națională a României. Se acordă distincţia “Premiul Marii Uniri”, distincție care va fi acordată de fiecare dată de Ziua Națională.

Sursă foto: primaria-iasi.ro, hepta.ro

Caz șocant! Urşii se plimbă prin curtea unui spital din județul Harghita. Oamenii sunt înspăimântați: "Nicio măsură... Ultima zi de pelerinaj la Catedrala Mântuirii Neamului din Capitală. Oamenii s-au îmbrâncit, speriați că nu vor mai pute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x