Antena Căutare

Parada Naţională din Bucureşti, spectacol impresionant. La mulţi ani, România!

La mulţi ani, România! E ziua românilor, a paradelor perfecte şi a tradiţiilor, ziua în care simţim româneşte, mâncăm româneşte şi ne bucurăm să fim împreună! Suntem aproape 20 de milioane pe tot globul, uniţi sub acelaşi drapel, iar astăzi imnul a răsunat peste tot.

Dar cel mai puternic s-a auzit în inima ţării, la Parada Naţională din Bucureşti. Unde 35 de mii de oameni au admirat cu emoţie paşii fără cusur ai militarilor români şi străini, zborul ameţitor al supersonicelor şi sacrificiul eroilor răniţi în război.

Este şi începutul oficial al Paradei Militare de la Arcul de Triumf. Momentul în care, ca la un semn, mâinile se ridică spre inimi, privirile - spre cer şi steagurile deasupra mulţimii. 35 de mii de oameni trăiesc cu emoţie ziua în care România îşi arată forţa. Cu tehnică, aviaţie şi militari dedicaţi ţării.

Ceremonia a început în zbor. Anul acesta, în premieră, au evoluat peste 40 de aeronave. Printre ele, supersonicele F16, resposabilele cu apărarea graniţelor aeriene.

De pe umerii părinţilor, copiii au privit fascinaţi cum blidate, tancuri şi transportoare adevărate - pe care mulţi le ştiau doar din jocuri - trec pe sub Arcul de Triumf. Armata a adus şi faimoasele rachete de luptă PATRIOT. Una singură costă 8 milioane de dolari.

Invenția care poate salva România! S-a dezvoltat sistemul care poate detecta cutremurul cu patru ore înainte... VIDEO/ Cea mai înaltă clădire, luminată în culorile României! Burj Khalifa și Times Square ne-au urat „La mulți ani”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x