Antena Căutare

Parcarea de la Străulești a ajuns să fie gratis, după ce a stat goală timp de un an. Prețul era de 50 de bani/oră

Parcarea de la Străulești a ajuns să fie gratis, asta după ce niciun șofer nu a vrut să plătească pentru a-și lăsa mașina acolo. Mai mult, conducătorii auto au preferat să-și parcheze autoturismele pe marginea drumului, deși autoritățile au scăzut tariful de la 1 leu/oră, cât a fost anunțat la deschidere, la 50 de bani/oră.

Parcarea de la Străulești a ajuns să fie gratis, după ce a stat goală timp de un an. Prețul era de 50 de bani/oră Galerie
Parcare Străulești | Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Chiar și așa, parcarea de 77 milioane de euro investiție, cu lifturi, aparate moderne de plată și 660 de locuri disponibile a rămas goală încă din octombrie 2018, atunci când a fost dată în folosință.

Parcarea de la Străulești a ajuns să fie gratis, după ce a stat goală timp de un an. Prețul era de 50 de bani/oră

În acest context, s-a luat decizia ca parcarea să fie oferită gratis celor care au un abonament Metrorex valabil și doresc să-si lase autoturismul staționat pentru a putea călători în Capitală cu metroul.

"660 de locuri de parcare vor fi puse gratuit la dispoziția conducătorilor auto, de către METROREX, începând din luna martie 2020.

Suntem preocupați de reducerea numărului de mașini în trafic în Regiunea București-Ilfov. De aceea, am solicitat METROREX să analizeze posibilitatea ca parcarea de la Străulești să fie folosită gratuit de bucureștenii, ilfovenii și de alți călători care vor să folosească metroul pentru a se deplasa în Capitală. Parcarea va fi gratuită pentru toți cei care achiziționează abonamente lunare sau anuale de metrou. Acest lucru va fi posibil începând din luna martie, pentru o perioadă de 3 luni, dar va putea fi permanentizat, dacă măsura se va dovedi eficientă.

METROREX va implementa un proiect pilot, care va consta în accesul gratuit în parcarea de tip Park & Ride din Terminalul Multimodal Străulești. Parcarea este amenajată pe 3 etaje, dispune de 660 de locuri, 3 lifturi, 11 automate de plată și o casierie. Conducătorii auto care doresc să-și parcheze mașinile aici trebuie să știe că au acces în stația de metrou Străulești, dotată cu scară rulantă, lift și trotuar rulant. De asemenea, la Terminalul Multimodal Străulești se face legătura cu 2 linii regionale de autobuz, cu o linie de troleibuz și cu 2 linii STB. Parcarea a fost dată în folosință în noiembrie 2018, însă momentan este folosită la doar 10% din capacitate", este mesajul postat pe Facebook de politicianul Irinel Ionel Scriosteanu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aproximativ 75 de milioane de locuri de muncă vor fi eliminate în următorii doi ani... ANI a sesizat Parchetul în legătură cu fostul şef al Spitalului Militar Iaşi, Corneliu Botez...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x