Antena Căutare

Parcarea din Piata Universitatii va fi inaugurata joi

Dupa numeroase amanari si cu o intarziere de sase luni, parcarea subterana din Piata Universitatii din Bucuresti, va fi inaugurata la sfarsitul acestei saptamani. Aici, vor fi disponibile 420 de locuri pentru masini si 21 pentru motociclete, la un pret de 2 lei/ora.

Reamenajarea Pietei Universitatii a intrat pe ultima suta de metri. Peste cateva zile, sub statuia lui Mihai Viteazu, soferii isi vor putea lasa masina in noua parcare.

La suprafata, amenajarea pietei a starnit deja controverse. Arhitectii care au castigat proiectul de reamenajare acuza Primaria Generala a Capitalei ca nu a respectat prevederile proiectului. Iluminatul pietei, dalele de piatra si gurile de aerisire ar fi motivul scandalului. Insa, explicatiile arhitectilor sunt simple.

Lipsa bugetului i-a obligat pe arhitecti sa modifice proiectul initial, insa, liniile principale au fost pastrate. Gurile de aerisire ale parcarii au fost modificate.

Lucrarile pentru construirea parcarii au fost demarate in iunie 2010 si au costat in jur de 18 milioane de euro. Tariful a fost fixat la 0,38 de euro/ora, adica 2 lei. De asemenea, vor exista si locuri cu abonament.

Parcarea de la Universitate este structurata pe trei niveluri si are o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme si 21 pentru motociclete. Ea are doua intrari, una din strada Toma Caragiu, iar cealalta de pe strada Academiei.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

Statiunea Poiana Brasov, ocupata in proportie de 100% de Sarbatori... Angajatii Oltchim continua protestele. Conducerea a anuntat ca va plati maine salariile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x