Antena Căutare

Părintele Vasile Ioana, despre păcatele de la început de Anul Nou. Ce nu este bine să faci din punct de vedere spiritual

Cum ne pregătim spiritual pentru anul 2020, în care tocmai am intrat? Păcatele se fac fără ca măcar să conștientizăm, spun preoții care recomandă bunătate în gândire, în comportament și ajutor acordat aproapelui pentru a duce o viață liniștită din punct de vedere mental și sufletesc.

Părintele Vasile Ioana a vorbit, la Antena 3, despre păcatele de Anul Nou și din primele zile ale acestuia. „Dacă vrei să dai un mesaj unui prieten drag, spune-i cu drag, din inimă”, explică preotul, care are și câteva sfaturi importante pentru purificarea sufletului pentru noul an.

”Cred că ar trebui să vedem și cele bune și cele rele. Pentru că slujim adevărului ca preoți, ar trebui să știti care este adevărul. Adevarul este că de sărbători este prea multă mâncare, fraților. Prea multă mancare și băutură. Prea multă îmbuibare a pântecelui. Pentru asta s-a născut Hristos oare? Nu cred. Ar trebui să consumăm un pic mai ponderat mâncarea și băutura. Apoi, prea mult consum de Facebook. E prea mult Facebook de sărbători! Adică, telefoanele ne-au furat sărbătorile?! Nu mai putem să stăm la masă, să stăm de vorbă unii cu alții mai mult timp, fără să ne uităm la telefon. Ce bine ar fi dacă am lăsa telefoanele deoparte, puțin, ca să se odihnească sufletele noastre.

Am mai văzut o realitate zilele acestea. Prea mult forword. Primești un mesaj și îl retrimiți celor 100, 200 de prieteni pe care îi ai. Nu sunt personale, nu sunt în emoție. Dacă vrei să dai un mesaj unui prieten drag, spune-i cu drag, din inimă, La mulți ani, din toată inima. Eu am dat câteva mesaje. Vă spun exact cum au fost mesajele mele personale: Har și pace să ai în 2020!

La început de an ar fi foarte bine să luăm fiecare dintre noi o hotărâre. (...) Ar trebui să se gândească la ce e în neregulă la viața lor și să schimbe ceva la viața lor. Eu am luat câteva hotărâri pentru mine: vreau să mă rog mai mult, să nu mai plec de acasă fără rugăciune și atunci când adorm să adorm cu Dumnezeu. Apoi, vreau să fac mai multă mișcare. Suntem o națiune de sedentari.

(...) Spovedania, împărtășania, liturghia, postul, rugăciunea, acestea sunt activități pe care dacă le facem vom fi mai fericiți în 2020”, este mesajul părintelui Vasile Ioana.

Vești bune pentru elevi! Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie 2020... Câte zile libere vor avea românii în 2020. Calendarul sărbătorilor legale de anul acesta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x