Antena Căutare

Părinții copiilor cu handicap primesc 1.000 de lei pe lună din partea statului! Când se pot depune dosarele pentru acordarea stimulentului financiar și ce acte sunt necesare

Primăria Capitalei a informat, joi, că dosarele pentru stimulentul financiar destinat copiilor cu handicap se pot depune de la data de 1 august și nu până la 1 august, după ce o informație eronată a apărut în mediul online.

Primăria Capitalei a informat, astăzi, că dosarele pentru stimulentul financiar destinat copiilor cu handicap se pot depune de la data de 1 august și nu până la 1 august, după ce o informație eronată a apărut în mediul online.

"Referitor la informațiile apărute în mediul online, preluate în mod eronat de la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, potrivit cărora depunerea dosarelor pentru acordarea stimulentului financiar pentru copiii cu handicap se poate face doar până la 1 august 2017, Biroul de presă al Primăriei Municipiului București este împuternicit să facă următoarele precizări: înscrierile se fac de la data de 1 august 2017, nu până la data de 1 august 2017", se arată într-un comunicat al municipalității.

PMB a reamintit că pentru a beneficia de stimulentul financiar în valoare de 1.000 lei/lunar acordat copiilor încadrați în oricare dintre cele patru grade de handicap, părinții/reprezentantul legal trebuie să prezinte următoarele acte în original:

—cerere tip de solicitare a acestui drept, care poate fi completată la sediul de depunere sau poate fi descărcată de pe site-ul www.dgas.ro;

—certificat de naștere al copilului (pentru copiii până în 14 ani);

—actul de identitate al reprezentantului legal;

—actul de identitate al celuilalt părinte; dacă acesta este decedat — certificatul de deces; dacă este divorțat — hotărârea de divorț definitivă și irevocabilă;

—certificatul de căsătorie sau de divorț al părinților;

—actul de identitate al copilului (pentru copiii peste 14 ani);

—certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de către comisiile de pe raza Municipiul București;

—extras de cont pentru plată prin transfer bancar;

—decizie tutore și act de identitate tutore — unde este cazul;

—hotărâre plasament și act de identitate asistent maternal — unde este cazul.

Actele vor fi scanate și/sau fotocopiate la sediu. Documentele se vor prezenta la Complexul de Servicii Sociale Ominis din Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, Sector 4, de luni până vineri între orele 9,00 și 15,00 (stația de metrou Apărătorii Patriei sau RATB 232, 102 — stația Ciceu).

De asemenea, actele pot fi transmise pe adresa de e-mail: [email protected]. Documentele se vor transmite într-un singur e-mail, scanate, la rezoluție bună, în format pdf. sau jpeg.

PMB recomandă evitarea deplasării și transmiterii documentelor în format electronic.

"Vă asigurăm că toate cererile vor fi înregistrate și procesate", a menționat sursa citată.

Vor putea beneficia de stimulentul financiar copiii cu handicap, cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ teritorială a municipiului București. Este vorba doar despre copiii în vârstă de până la 18 ani, în cazul cărora cel puțin unul dintre părinți are domiciliul stabil în Capitală.

Stimulentul se acordă sub rezerva achitării de către beneficiar a obligațiilor de plată fată de bugetul local. DGASMB va consulta și prelucra informațiile, inclusive datele cu caracter personal, înregistrate pe numele solicitantului, în evidențele Ministerului de Finanțe Publice — Agenția Națională de Administrație Fiscală. De asemenea, solicitanții sunt rugați ca anterior depunerii dosarului să verifice ca nu cumva să aibă amenzi neachitate (RATB, rutiere, tulburarea liniștii publice).

Stimulentul se acordă doar prin virament bancar. Actele se vor depune o singură dată, pe perioada de valabilitate a certificatului de handicap. În cazul în care apar modificări în situația părintelui, reprezentantului legal sau a copilului, beneficiarii sunt obligați să informeze DGASMB.

Informații suplimentare pot fi obținute la adresa de e-mail: [email protected] și la telefon: 0800.821.218. (apel gratuit din toate rețelele de luni până vineri, între orele 9,00 — 16,00).

Veste EXCELENTĂ pentru elevi! E oficial! Se întâmplă din septembrie! Copilașii sunt în culmea fericirii, trebuie să afli... Au apărut imagini cu puternic impact emoțional! Trei membri ai unei familii, loviţi în plin de o maşină în timp ce se af...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x