Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Părinții pot primi bani de la stat, de luna viitoare. Aproximativ 700 de lei, anunță autoritățile. Care sunt condițiile

Părinții pot primi bani de la stat, din 3 iunie, ca să plătească bona pentru copil, dacă nu găsesc loc la creşă sau grădiniţă. În Sibiu, de exemplu, legea promulgată de președintele Klaus Iohannis va fi pusă în aplicare din 3 iunie, când cei interesați pot depune primele cereri.

Bani de la stat pentru plata bonelor, acordați părinților de preșcolari. Foto ilustrativă

Hepta

"Din 3 iunie 2020, Primăria Sibiu va acorda bani din bugetul local pentru contractarea de bone de către familiile din Sibiu care nu au găsit un loc în creşă sau în grădiniţă pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani. Astfel se pun în aplicare prevederile Legii 35/2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă. Pe ordinea de zi a Consiliului Local Sibiu este inclus un proiect referitor la metodologia de acordare a acestui ajutor", se precizează în comunicatul Primăriei Sibiu.

De ajutor beneficiază doar părinții sau cei care au în întreținere preșcolari

Potrivit sursei citate, pot beneficia de acest ajutor persoanele care au în întreţinere copii de vârstă preşcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie.

Ajutorul se va acorda numai în cazul copiilor pentru care părintele nu a găsit un loc la creşă sau grădiniţă publică sau privată, făcându-se dovada că cererea depusă pentru înscriere a fost respinsă din lipsă de locuri. Familia respectivă trebuie să fie la zi cu plata taxelor şi impozitelor locale, urmând să prezinte la dosar o dovadă că nu au datorii la bugetul local.

Orban anunță: Companiile care vor angaja oameni fără loc de muncă vor primi bani în plus

Cei mai mulţi bani vor lua cei care au venit net pentru fiecare membru de familie de până la 2.100 de lei. Aceştia vor primi 710 lei.

Recomandari