Căutare Live

Pas uriaș în cursa pentru un tratament împotriva COVID-19. Acesta este medicamentul lăudat de OMS: „Este primul ce a avut asemenea efecte”

„Sunt știri extraordinare!” Directorul OMS, cea mai bună veste de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Pas uriaș în cursa pentru un tratament împotriva COVID-19. Acesta este medicamentul lăudat de OMS: „Este primul ce a avut asemenea efecte”

Profimedia

„Este primul tratament ce reduce mortalitatea în pacienţii cu COVID-19 care sunt dependenţi de oxigen sau ventilare.

Sunt ştiri extraordinare şi felicit guvernul britanic, Universitatea Oxford şi spitalele, dar şi pe pacienţii din Marea Britanie care au contribuit la această noutate ştiinţifică ce va salva numeroase vieţi”, a spus directorul general al OMS, medicul Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Directorul OMS i-a felicitat pe cercetătorii care au reușit să demonstreze efectele benefice ale administrării dexametazonei pacienților cu forme grave de COVID-19.

Tratementul cu dexametazonă a redus mortalitatea pacienților ventilați mecanic cu o treime, iar în cazul celor care primeau oxigen, cu o cincime. Trebuie subliniat faptul că medicamentul a dat rezultate doar în cazul pacienților cu forme grave de COVID-19, nu și în celor cu forme ușoare.

„Acesta este singurul medicament care a arătat până acum reducerea riscurilor decesului şi le reduce semnificativ. Este vorba de un avans major”, a declarat Peter Horby, profesor de Boli infecţioase emergente şi Sănătate globală la Universitatea Oxford şi preşedintele Grupului guvernamental britanic de consultanţă privind riscurile virale respiratorii.

Ce este dexametazona

Dexametazona, un steriod, este folosit din anii '60 ca antiinflamator, în cazul anumitor afecțiuni, cum sunt bolile inflamatorii şi diferite tipuri de cancer. A fost inclusă pe lista medicamentelor esențiale ale OMS în 1977 şi este uşor accesibilă în majoritatea ţărilor.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Elev care ar fi trebuit să susțină Evaluarea Națională, diagnosticat cu COVID-19. Anunțul de ultimă oră făcut de autorit...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri