Pasajul de la Doamna Ghica, în valoare de 28 de milioane de euro, a primit autorizația de construire! Cât timp vor dura lucrările 

 

Începutul săptămânii aduce vești bune pentru zeci de mii de bucureșteni, întrucât primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a semnat autorizația de construire privind lucrările de la Pasajul suprateran Doamna Ghica. 

"Lucrările la Pasajul suprateran Doamna Ghica intră în linie dreaptă. Am semnat autorizaţia de construire. Urmează devierea şi modernizarea tuturor reţelelor edilitare din zonă - apă, canalizare, gaze naturale, termoficare, electrice, iluminat public, telecomunicaţii şi sistematizare drumuri, conform proiectului", a scris Firea pe Facebook.

Pasajul suprateran de la Doamna Ghica este un proiect esențial pentru fluidizarea traficului din București,  potrivit declarațiilor făcute de Gabriela Firea. 

"Pentru că zona Doamna Ghica este una foarte aglomerată, la propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobaţi de către CGMB indicatorii tehnico-economici. În primăvară am semnat contractul pentru proiectare şi execuţie cu Trustul de Clădiri Metropolitane, iar acum am semnat autorizaţia de construire. Proiectarea a durat trei luni, aşa cum am promis, şi, conform contractului, lucrările se vor finaliza în 12 luni. Costul estimat al lucrărilor este de 28 de milioane de euro", a menţionat Firea.

Acest proiect vizează realizarea unui pasaj suprateran la intersecţia străzilor Doamna Ghica cu Şoseaua Colentina şi are în vedere o îmbunătăţire a condiţiilor de circulaţie şi transport din zonă, asigurând o mai mare siguranţă şi o fluidizare a traficului rutier în nord-estul Capitalei. Pasajul superior va avea o parte carosabilă alcătuită din două benzi de circulaţie pe sens. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI