Antena Căutare

Patriarhia Romana doreste mutarea terenului de tenis de langa Catedrala Neamului

Meci de tenis intre parlamentari si preoti. Serveste Patriarhia. La primire, politicienii. Suparati ca parlamentarii joaca tenis chiar langa viitoarea Catedrala a Mantuirii Neamului, preotii de la Patriarhie le-au cerut alesilor sa-si mute, cat mai repede, terenul. Politicienii nu se dau batuti. Inainte sa plece, le cer fetelor bisericesti sa-si ia rachetele si sa incerce zgura. C-asa e-n tenis.

Pe terenul de tenis din spatele Palatului Parlamentului nu se mai face politica. Doar sport. Dupa ce s-au certat ore intregi in comisia pentru buget, politicienii au luat racheta in mana si s-au servit unii pe altii.

“Bugetam si noi mingile de tenis acum, bugetam puncte, deci tot un buget este si aici, e o placere”, spune senatorul Adrian Anghel. O placere diavoleasca, spun cei de la Patriarhie. Cum micul teren de tenis e prea aproape de locul pe care se ridica spre cer Catedrala Neamului, preotii le-au zis parlamentarilor OUT.

Ecoul mingilor de tenis deranjeaza slujba de duminica. Desi nu vor sa construiasca nimic pe acest teren, totusi preotii le-au cerut parlamentarilor sa-si mute terenul de tenis cu 50 de metri mai incolo.

Presedintele clubului parlamentarilor, Corneliu Ciontu, nu se lasa. Dupa doisprezece ani in care a fost cand deputat, cand senator, a ramas, acum, cu pasiunea pentru tenis. A cautat sponsori, a strans cotizatii si a inceput sa construiasca un teren nou. Langa Catedrala Neamului. Totusi, se pregateste pentru ultimul set cu patriarhul Daniel.

“Eu sper sa ajungem la o intelegere cu Patriarhia ca sa foloseasca si dansii aceasta baza, pe noi nu ne deranjeaza”, precizeaza Corneliu Ciontu.

“Eu sunt in Adunarea Nationala Biseariceasca, in Consiliul Bisericesc. Un teren de sport langa o biserica nu cred ca deranjeaza, nu e cu tribune, cu muzica, e doar sport”, spune deputatul Mircea Man.

Abia nascut, fiul Shakirei strange deja bani pentru UNICEF... Observator Special: Sacrificiile pe care le presupune viata monahala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x