Antena Căutare

Patriarhul Daniel, reacție după moartea actriței Stela Popescu: "Nu a uitat, în toată viaţa ei, rugăciunea făcută pe ascuns, în timpul comunismului"

Actriţa Stela Popescu "a unit bucuria vieţii cu lumina credinţei", a transmis patriarhul Daniel, care a primit cu multă întristare vestea trecerii din această viaţă a doamnei Stela Popescu, una dintre cele mai populare actriţe.

Actriţa Stela Popescu "a unit bucuria vieţii cu lumina credinţei", a transmis patriarhul Daniel, care a primit cu multă întristare vestea trecerii din această viaţă a doamnei Stela Popescu, una dintre cele mai populare actriţe.

"Născută într-o familie credincioasă, în Basarabia, doamna Stela Popescu nu a uitat în toată viaţa ei educaţia pe care a primit-o în copilărie, şi anume: credinţa în Dumnezeu, rugăciunea, făcută pe ascuns în timpul comunismului, şi convingerea că Dumnezeu o iubeşte şi o ocroteşte mereu pe calea vieţii, aşa cum mărturisea ea însăşi", a transmis vineri patriarhul Daniel într-un comunicat.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române aminteşte de Stela Popescu ca o femeie credincioasă.

"Preoţii de la Parohia Icoanei din Bucureşti, pe raza căreia se află locuinţa doamnei Stela Popescu, dau mărturie despre faptul că actriţa Stela Popescu nu era doar o mare artistă recunoscută în România şi în străinătate, ci era şi o femeie credincioasă, participând adesea la slujbele bisericii, în special la Sfânta Liturghie. Primea cu multă bucurie vizitele pastorale ale preoţilor, mai ales înainte de Crăciun şi Bobotează, şi avea pereţii casei împodobiţi cu foarte multe icoane. De multă vreme, şi-a pregătit mormântul în cimitirul Mănăstirii Cernica, alături de soţul ei, Mihai Maximilian, decedat în decembrie 1998", se arată în comunicat.

Actriţa Stela Popescu se bucura în cartierul în care locuia de aprecierea vecinilor.

"Nu făcea niciodată caz de renumele pe care l-a dobândit pe scena teatrului şi a filmului românesc. Participa uneori la slujbele de parastas şi la agapele vecinilor din cartier, unde se purta cu modestie, având o atitudine de simplă normalitate, nu de vedetă, iar în dialogul cu ceilalţi manifesta echilibru şi înţelepciune".

Stela Popescu a murit joi la vârsta de 81 de ani, fiind găsită fără viaţă în locuinţa ei. Trupul neînsufleţit al actriţei va fi depus vineri în foaierul Sălii Savoy a Teatrului "Constantin Tănase" iar înmormântarea va avea loc duminică la cimitirul din Cernica.

Mafia română vs. mafia italiană. Transport ilegal de arme din Italia, descoperit în urmă cu puțin timp. Un român este vi... Veşti bune! Se fac recrutări în armată. Ce trebuie să faci şi ce salariu vei avea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x