Patronul firmei de deratizare din Timișoara a fost arestat. Acesta este acuzat că a aucis trei oameni cu substanțe extrem de toxice

Sorin Buță, patronul firmei care a deratizat blocul groazei din Timișoara, a fost arestat marți seara. Acesta este acuzat de uciderea unui copil de 3 ani, unui bebeluș de 9 zile și mama acestuia.

Sorin Buță, patronul firmei de deratizare din Timișoara, a fost arestat.

Patronul firmei de dratizare din Timișoara, a fost arestat pentru 30 de zile pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice.

Potrivit procurorilor, substanțele toxice folosite pentru deratizarea de pe strada Mioriţa din Timişoara, au fost cele care au dus la moartea celor trei persoane şi la spitalizarea mai multor locatari.

“În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că suspectul B.I.S., în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale cu sediul în Timişoara, a executat servicii de deratizare în imobilul respectiv, în baza unui contract încheiat în acest sens, activitate ce a avut loc în perioada 16.11.2019 - 18.11.2019. În cauză există indicii că, în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit “Delicia - GASTOXIN”, ce conţine ce are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, şi care necesită pentru utilizare autorizaţie special”, a transmis Violeta Filip, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Călin Stăiculescu, avocatul lui Sotrin Buță, a declarat, pentru mediafax, că patronul firmei de deratizare din Timişoara a cumpărat substanţele folosite de la „o cunoştinţă”, fără documente.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a cerut o comisie de analiză și modificarea legislației astfel încât direcția de sănătate publică să certifice utilizarea biocidelor.

Sursa: mediafax.ro și adevărul.ro

Citește și:

Zeci de copii dintr-o grădiniță, evacuați după ce directoarea și-a dat seama că a făcut deratizare cu aceeași firmă care s-a ocupat de blocul în care au murit trei persoane

Deratizarea mortală din Timișoara s-a făcut ilegal: "Omori oameni. Puteau să moară şi ei"

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri