Antena Căutare

Patru cutremure intr-o singura ora, in Vrancea si Galati

Desi au fost seisme de suprafata, ele nu s-au resimtit nici in localitatile apropiate de epicentru. Cel mai puternic a avut o magnitudine de 3 pe scara Richter, iar cel mai slab de doar 2,4

Nu mai putin de patru cutremure au avut loc noaptea trecuta, in Romania, intr-o singura ora. Seismele au fost de mica intensitate, dar specialistii spun ca astfel de evenimente sunt rare. Trei dintre cutremure s-au produs in zona Vrancea, iar al patrulea a avut loc in zona Galati.

Desi au fost seisme de suprafata, ele nu s-au resimtit nici in localitatile apropiate de epicentru. Cel mai puternic a avut o magnitudine de 3 pe scara Richter, iar cel mai slab de doar 2,4.

Potrivit Centrului Seisimic Euro Mediteranean, primul cutremur s-a produs la ora locala 00:55 si a avut o magnitudine de 2,8 pe scara Richter. Epicentrul a fost localizat la 37 de kilometri Vest de Focsani si 37 de kilometri Nord-Vest de Ramnicu Sarat, la o adancime de 24 de kilometri.

Cel de-al doilea seism a avut loc dupa circa 13 minute si a avut o magnitudine de 2,5 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la 18 kilometri Nord-Vest de Galati si 10 kilometri Sud-Est de Pechea. Epicentrul a fost localizat la o adancime de 12 kilometri.

Al treilea cutremur s-a produs la ora locala 01:51, la o adancime de 26 de kilometri. Potrivit seismologilor, acesta a avut o magnitudine de 3 pe scara Richter, iar epicentrul a fost localizat foarte aproape de primul cutremur.

Ultimul seism a fost inregistrat la ora 01:56 in aceeasi zona - 37 kilometri Vest de Focsani, 35 kilometri Nord-Vest de Ramnicu Sarat. Magnitudinea acestuia a fost de 2,4 pe scara Richter, iar adancimea la care s-a produs a fost de 25 kilometri.

Cutremurele cu o magnitudine de sub 5 pe scara Richter sunt considerate a fi de intensitate mica. Acestea au loc relativ frecvent la noi in tara. De regula, cele care depasesc magnitudinea de 2-3 pe scara Richter sunt resimtite usor de unii locuitori ai zonelor apropiate de epicentru, insa acestea nu provoaca victime sau daune materiale.

Sursa: jurnalul.ro

Permis de conducere, doar pentru persoanele cu cel putin 8 clase!... Campanie inedita la Galati: 50 de studenti s-au prefacut ca se drogheaza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x