Antena Căutare

Patru cutremure intr-o singura ora, in Vrancea si Galati

Desi au fost seisme de suprafata, ele nu s-au resimtit nici in localitatile apropiate de epicentru. Cel mai puternic a avut o magnitudine de 3 pe scara Richter, iar cel mai slab de doar 2,4

Nu mai putin de patru cutremure au avut loc noaptea trecuta, in Romania, intr-o singura ora. Seismele au fost de mica intensitate, dar specialistii spun ca astfel de evenimente sunt rare. Trei dintre cutremure s-au produs in zona Vrancea, iar al patrulea a avut loc in zona Galati.

Desi au fost seisme de suprafata, ele nu s-au resimtit nici in localitatile apropiate de epicentru. Cel mai puternic a avut o magnitudine de 3 pe scara Richter, iar cel mai slab de doar 2,4.

Potrivit Centrului Seisimic Euro Mediteranean, primul cutremur s-a produs la ora locala 00:55 si a avut o magnitudine de 2,8 pe scara Richter. Epicentrul a fost localizat la 37 de kilometri Vest de Focsani si 37 de kilometri Nord-Vest de Ramnicu Sarat, la o adancime de 24 de kilometri.

Cel de-al doilea seism a avut loc dupa circa 13 minute si a avut o magnitudine de 2,5 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la 18 kilometri Nord-Vest de Galati si 10 kilometri Sud-Est de Pechea. Epicentrul a fost localizat la o adancime de 12 kilometri.

Al treilea cutremur s-a produs la ora locala 01:51, la o adancime de 26 de kilometri. Potrivit seismologilor, acesta a avut o magnitudine de 3 pe scara Richter, iar epicentrul a fost localizat foarte aproape de primul cutremur.

Ultimul seism a fost inregistrat la ora 01:56 in aceeasi zona - 37 kilometri Vest de Focsani, 35 kilometri Nord-Vest de Ramnicu Sarat. Magnitudinea acestuia a fost de 2,4 pe scara Richter, iar adancimea la care s-a produs a fost de 25 kilometri.

Cutremurele cu o magnitudine de sub 5 pe scara Richter sunt considerate a fi de intensitate mica. Acestea au loc relativ frecvent la noi in tara. De regula, cele care depasesc magnitudinea de 2-3 pe scara Richter sunt resimtite usor de unii locuitori ai zonelor apropiate de epicentru, insa acestea nu provoaca victime sau daune materiale.

Sursa: jurnalul.ro

Permis de conducere, doar pentru persoanele cu cel putin 8 clase!... Campanie inedita la Galati: 50 de studenti s-au prefacut ca se drogheaza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x