Antena Căutare

Patru note de 10 la BAC în județul Bacău

Luni, 8 iulie, au fost publicate rezultatele la Bacalaureat. Județul Bacău s-a aflat pe locul trei la nivel național cu o medie de promovare de 75,96%. Pe primul loc a fost Cluj cu media de promovare de 80,76% și pe locul doi Iași cu 76,38%.

Luni, 8 iulie, au fost publicate rezultatele la Bacalaureat. Județul Bacău s-a aflat pe locul trei la nivel național cu o medie de promovare de 75,96%. Pe primul loc a fost Cluj cu media de promovare de 80,76% și pe locul doi Iași cu 76,38%.

Patru absolvenți au avut media 10, Mateea Țacu, absolventă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, Mălina Ghebu, absolventă a Colegiului Național „Ferdinand I” Bacău, Teodora Mihai, absolventă a Colegiului Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău și Andrei Badea, absolvent al Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” Onești.

Mateea Țacu, absolventă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Bacău

Patru note de 10 la BAC în județul Bacău

Mateea a fost șefă de promoție, cu nota 10, a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Bacău. Aceasta și-a păstrat aceeași medie și pentru examenul de Bacalaureat, unde a reușit să promoveze cu media 10. Emoțiile au fost puternice dar nu au încurcat-o pe elevă. „Emoțiile au început în ultima lună, când simți că inspiri și expiri materiile de Bac, când ziua începe și se termină cu una dintre ele și când realizezi că ziua are doar 24 de ore, ceea ce ți se pare foarte puțin, iar discuțiile cu prietenii se transformă în glume și schimburi de informații în legătură tot cu acest examen. Cele mai multe emoții le-am avut la proba de Limba și literatura română pentru că ea dădea acel «start» și cred că pe cea pe care am așteptat-o cu brațele deschise a fost Istoria, unde aveam și cele mai mari așteptări” , a spus Mateea. Vestea a primit-o în timp ce se afla în camera sa și nu a ezitat să verifice de mai multe ori rezultatele. „A durat puțin să realizez că e adevărat și că nu visez, iar acum simt că mi-am recăpătat energia pentru admiterea la Facultatea de Drept din Cluj, ce are loc în două săptămâni. Ea a devenit noul meu scop, dar înainte vreau să sărbătoresc alături de familia și prietenii mei, ce reprezintă întotdeauna o prioritate pentru mine” , a declarat aceasta.

Mălina Ghebu, absolventă a Colegiului Național „Ferdinand I” Bacău

Patru note de 10 la BAC în județul Bacău

Mălina a fost aproape de a fi șefă de promoție la Colegiului Național „Ferdinand I” Bacău, unde a terminat cu media 9.25%, exact ca sora sa geamănă, Miruna Mihaela. Singura diferență între cele două a fost media examenului de Bacalaureat. Mălina a luat media 10, în timp ce sora sa 9,80. Cele două au aflat media la Bac în același timp. „Ne-am uitat pe edu.ro dimineată. Vreau să spun că am explodat de fericire. M-am uitat de mai multe ori să văd dacă e adevărat. Sinceră să fiu, m-am așteptat. Am muncit enorm și mă bucur că toate eforturile au fost răsplătite” , a povestit aceasta. Mălina dorește să studieze dreptul la Facultatea de Drept din Iași, iar sora istoria, tot în Iași.

Teodora Mihai, absolventă a Colegiului Național „Gheorghe Vrânceanu”

Patru note de 10 la BAC în județul Bacău

Teodora se află pe lista cu cei mai buni elevi din județul Bacău încă după terminarea școlii generale. Aceasta a avut media 10 la admiterea pentru liceu, iar din acel moment a avut cele mai bune rezultate. „ Aduc slava Bunului Dumnezeu pentru această deplină realizare, care mă umple de o supremă bucurie, demnă de un învingător. Anii de liceu au fost ani de dezvoltare morală și profesională, guvernați din start atât de laurii notei de 10, cât și de performanțele obținute la olimpiadele naționale și internaționale de Limba Latină.” , a declarat aceasta. „Simt că succesul meu validează toate eforturile de peste ani, munca, perseverența și ambiția, seriozitatea și sacrificiile, dar înseamnă și garanția că această străduință nu se va risipi, ci, dimpotrivă, mă va ajuta în următoarea dimensiune a existenței mele. Doresc să păstrez încrederea și seninătatea că totul va fi excelent și pe mai departe, că nimic nu va fi prea greu dacă am terminat la Vrănceanu.” , a mai spus aceasta. Teodora a ținut să le mulțumească profesorilor dar și familiei pentru sprijinul oferit în cei patru ani de liceu.

Andrei Badea, absolvent al Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” Onești

Patru note de 10 la BAC în județul Bacău

Andrei, este singurul elev din Onești care a obținut media 10 la Bacalaureat și a reușit să îi facă mândrii pe profesorii, părinții și colegii săi. Acesta a excelat și pe plan sportiv, aflându-se pe podiumul de premiere a numeroase competiții și întreceri cuprinse în cadrul Campionatului Național de Badminton, ca sportiv al CSS Onești. La câteva ore de la aflarea rezultatelor, Andrei a declarat „Este ceva extraordinar de frumos și mulțumesc în primul rând profesorilor Colegiului Național «Dimitrie Cantemir», părinților și colegilor care m-au încurajat! Doresc să urmez cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare București, unde voi susține două probe scrise cuprinse la examenul de admitere!”

Doi soţi au murit în județul Vrancea după ce au fost loviţi de un autoturism, în timp ce mergeau cu bicicletele pe DN 23... Au obținut media 10 la bac și știu exact ce vor să facă mai departe. Cei opt elevi din Iași care au promovat examenul ma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x