Antena Căutare

Patru membri ai gruparii Giulesti, specializata in talharii si furturi de bancomate, retinuti

Talharii au scapat de multe ori de urmarire pentru ca aveau masini mai puternice decat ale politistilor.

Procurorii Parchetului instantei supreme, Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica, a retinut azi patru membri importanti ai Gruparii Giulesti, specializata in talharii si furturi de bancomate.

Liderii Dumitru Pancescu, zis "Miki", si Adrian Stancu, alias "Mitus", si "locotenentii" lor - Dorinel Ionel Lazarica si Claudiu Marius Fieraru au fost retinuti pentru 24 de ore si dusi la Tribunalul Valcea cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Cei patru sunt acuzati de comiterea infractiunilor de talharie, furt calificat, ambele in forma tentativei ori a complicitatii, nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

"Din cercetarile efectuate pana la acest moment al urmaririi penale a rezultat faptul ca inculpatii fac parte dintr-o grupare specializata in furturi din bancomate amplasate in incinta unor societati comerciale, situate pe raza mai multor judete. In intervalul aprilie - noiembrie 2010, inculpatii, avand fetele acoperite cu cagule, au patruns pe timpul noptii, prin efractie, in sediul unor firme sau agentii bancare de unde au sustras sume de bani cuprinse intre 30.000 - 160.000 lei, depozitate in ATM-uri pe care le fortau prin taierea balamalelor.
Totodata, acestia au sustras diferite bunuri precum telefoane mobile, o unitate PC, mai multe pistoale cu munitia aferenta apartinand paznicilor unora din unitatile mentionate, pe care i-au deposedat prin violenta. Unele fapte au ramas in forma tentativei deoarece, in cursul comiterii infractiunilor, inculpatii au fost surprinsi fie de paznici, fie de organele de politie.
Dosarul este instrumentat impreuna cu ofiteri ai Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. De mentionat este si faptul ca probatoriul administrat in cauza a relevat ca inculpatii au fost trimisi in judecata pentru fapte similare, aspect ce demonstreaza persistenta infractionala a acestora. Pericolul pentru ordinea publica rezulta si din aceea ca infractiunile pentru care sunt cercetati in prezent au fost comise la scurt timp dupa punerea acestora in libertate
", se arata in comunicatul emis de Ministerul Public.

Tot articolul, in Jurnalul National

Dinel Staicu a fost capturat in Ungaria... VIDEO! Fara avorturi in Saptamana Mare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x