Patru sate din două comune din judeţul Arad intră în carantină din cauza numărului mare de persoane depistate cu COVID-19

Două sate din comunele Seleuş şi Gurahonţ din judeţul Arad au intrat în carantină pentru 14 zile, din cauza numărului mare de persoane infectate cu coronavirus prin transmitere comunitară.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a emis, sâmbătă, un ordin de instituire a carantinei în comunele Seleuş - satele Seleuş şi Moroda şi Gurahonţ - satele Guranhonţ şi Bonţeşti, unde au fost depistate 55, respectiv 35 de cazuri de COVID-19, iar transmiterea este una comunitară.

Direcţia de Sănătate Publică Arad, în urma unei evaluări epidemiologice, a propus Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad instituirea carantinei pentru cele patru localităţi. CJSU Arad s-a întrunit vineri, iar în cadrul şedinţei, coform procedurilor în vigoare, a solicitat DSU instituirea carantinei pentru o perioadă de 14 zile.

În zonele carantinate vor fi luate o serie de măsuri, printre care: limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri; evaluarea de către DSP Arad a oportunităţii şi prioritizării de testare a persoanelor şi transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare şi personal de specialitate către INSP/Ministerul Sănătăţii; stabilirea rutelor ocolitoare; purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile publice.

Asigurarea ordinii publice se realizează de către Poliţia Locală, iar dacă aceasta nu este constituită la nivelul localităţilor carantinate, de către Jandarmi sau Poliţia Naţională Arad.

CJSU Arad va stabili responsabilii care să facă dezinfecţie periodică a spaţiilor publice, după un calendar stabilit de DSP Arad, iar medicii de familie din localităţi vor fi implicaţi în monitorizarea din punct de vedere medical a persoanelor izolate la domiciliu şi acordarea asistenţei medicale a populaţiei din zona respectivă. De asemenea, se va asigura colectarea deşeurilor şi funcţionarea continuă a serviciilor de utilităţi publice, continuitatea aprovizionării cu alimente şi bunuri de strictă necesitate pentru persoanele fără susţinători sau fără posibilităţi de asigurare a subzistenţei, a aprovizionării cu medicamente.

În zona carantinată este permisă intrarea sau ieşirea persoanelor pentru transportul de marfă; persoanele care nu locuiesc în zonele carantinate, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţii de urgenţă, administraţiei publice, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate pubică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor, persoanelor care susţin examen de admitere la facultate; persoanelor care locuiesc în zonele carantinate şi desfăşoară activitate profesională în afara zonelor carantinate; persoanele care realizează activităţi agricole; deplasarea pentru asistenţă medicală; urgenţe medicale.

Cele patru localităţi din judeţul Arad vor intra în carantină, începând de sâmbătă, 1 august, ora 16.00.

Sursa: News.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri