Antena Căutare

Păzea, numai azi nu-i mâine! Ghidul complet pentru fumători pentru a scăpa de amendă

Începe numărătoarea inversă. De miercuri, la miezul nopţii, fumatul va fi complet interzis în spaţiile publice închise, iar cine nu va lăsa ţigara deoparte va fi amendat. Şi, sunt locuri în care nici nu vă gândeaţi că nu se poate fuma.

Începe numărătoarea inversă. De miercuri, la miezul nopţii, fumatul va fi complet interzis în spaţiile publice închise, iar cine nu va lăsa ţigara deoparte va fi amendat. Şi, sunt locuri în care nici nu vă gândeaţi că nu se poate fuma.

În mai puţin de 29 de ore nu va mai fi pic de fum în spaţiile publice. Teoretic, în incinta metroului, fumatul este interzis încă din 2005 şi nerespectarea legii prevede sancţiuni de la 500 la 1000 de lei. Practic, chiştoacele sunt aruncate peste tot.

Şi în staţiile de autobuz încă se trag ultimele fumuri. Cei aproape 5 milioane de fumători din România care cumpără în fiecare zi cinci milioane de pachete de ţigări vor renunţa la această. plăcere.

Greu şi mai ales periculos - 33 de mii de români mor anual din cauza fumatului - patru pe oră, conform statisticilor. Un bilanţ care ar putea scădea după legea antifumat. Pentru că poliţiştii vor face controale şi vor da amenzi nu doar în staţiile cu doi pereţi şi un acoperiş. Şi în spaţiile de joacă pentru copii fumatul va fi interzis. Şa fel şi pe plajă dacă în apropiere se află astfel de amplasamente. Fumatul va fi interzis şi în apropierea spaţiilor de joacă, însă legea nu spune clar care este distanţa pe care fumătorii trebuie să o menţină faţă de un copil înainte de a-şi aprinde o ţigară. Cei care, la locul de muncă, vor fi deranjaţi de ţigările colegilor vor putea şi ei să ia atitudine.

Şoferii de taxi încă fumează relaxaţi în maşini. În curând însă, legea nu le va mai permite asta nici lor, nici clienţilor. Fumatul va fi interzis şi pe stadioane, în curţile spitalelor sau chiar la balcoane, dacă în imobil se desfăşoară o activitatea economică. Fumatul va fi permis doar la evenimentele în aer liber, pe stradă şi în locuinţele proprii.

Regele Mihai a fost externat din spital. Majestatea Sa a ajuns la reşedinţa privată din Elveţia... Iarna își face de cap pe "teritoriul" primăverii! Vremea se menține rece în toată țara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x