Antena Căutare

Pe 28 martie, întreaga planetă "îngheaţă" timp de o oră! Două MILIARDE de oameni participă la asta

În acest an, pe 28 martie, la ora locală 20:30, peste 7.000 de orașe din peste 162 de țări vor stinge lumina cu scopul de a arăta preocupare pentru protejarea naturii, la a șaptea ediție a evenimentului Ora Pământului (Earth Hour).

În acest an, pe 28 martie, la ora locală 20:30, peste 7.000 de orașe din peste 162 de țări vor stinge lumina cu scopul de a arăta preocupare pentru protejarea naturii, la a șaptea ediție a evenimentului Ora Pământului (Earth Hour).

'Anul acesta este un moment de cotitură la nivel internațional în ceea ce privește politicile și angajamentele statelor din întreaga lume pentru a încetini încălzirea globală și a atenua impactul schimbărilor climatice. În decembrie vor avea loc negocierile finale între statele membre ONU privind țintele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră — principalul factor ce determină creșterea temperaturilor și alte probleme conexe de mediu. De aceea, Earth Hour are anul acesta o însemnătate și un rol aparte, pentru că poate canaliza vocea a două miliarde de susținători într-un scop comun esențial, de care depinde chiar supraviețuirea noastră pe această planetă: convingerea liderilor lumii că nu mai este timp pentru amânări sau justificări și că acum este momentul pentru asumarea unor ținte și a unor responsabilități ambițioase, pe măsura provocărilor cu care ne confruntăm', arată World Wide Fund for Nature România într-un comunicat de presă, potrivit agerpres.ro.

Conform organizației de mediu, de-a lungul celor șase ediții de până acum, peste 40 de orașe din România au participat în mod activ la Ora Pământului și sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din martie.

Astfel, clădiri simbolice, castele, monumente și instituții întrerup iluminatul în mod simbolic și găzduiesc evenimente tematice. Dintre reușitele importante ale mișcării Earth Hour în România amintim Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraș de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Earth Hour și, mai mult decât atât, oprește iluminatul exterior pe parcursul nopții, în fiecare seară.

Până în prezent, din 2012, WWF-România a premiat trei orașe din România (Bistrița, Timișoara și Satu Mare) cu titlul de 'Capitala Earth Hour România'.

'Earth Hour' este cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, în cadrul căreia toate luminile din orașele lumii sunt stinse simbolic. Evenimentul se sărbătorește în România din anul 2009, iar la nivel internațional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediție în orașul Sydney. În prezent, comunitatea globală care participă la Earth Hour este formată din peste două miliarde de oameni.

Nativii din Săgetător se confruntă cu probleme: Se simt neîndreptăți! Previziunile zilei, aduse de Camelia Pătrășcanu... CAZ ȘOCANT! Se putea întâmpla o tragedie: O elevă de clasa a III-a a găsit o LAMĂ DE RAS într-un corn primit la şcoală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x