Antena Căutare

Pe tarabele din piete au inceput sa apara legumele romanesti

Trufandalele romanesti au si aparut in piete. Spanacul, ridichiile si tot soiul de verdeturi sunt deja pe tarabe si se vand la preturi de trufandale. Fiecare banut pe care il cer pentru marfa lor se justifica, spun agricultorii. Au muncit din greu si au investit bani multi ca sa aiba legume la vanzare in sezonul rece.

De cateva zile, legumele romanesti si-au facut aparitia pe tarabele din piete. Sunt putine, dar iau ochii cumparatorilor.

Spanac, ridichii, salata si verdeturi romanesti. Sunt asezate si udate cu grija de producatorii din piete. Marfa trebuie sa fie proaspata si frumoasa in fata clientilor pretentiosi.

Spanacul costa sapte lei, salata, 2,5 lei, ceapa, un leu, iar ridichiile, 2,5.

Venita din Teleorman, doamna Alexandra se mandreste cu legumele ei. Numai ea stie cat a muncit ca sa vanda legume proaspete in sezonul rece: “Le-am semanat in ianuarie, le-am invelit, le-am plivit, le-am facut focul. Asa se face”.

Iar cand vine vorba de vanzare, le cam piere entuziasmul agricultorilor.

In Romania, exista mai putin de 1.000 de hectare acoperite de sere. Asta pentru ca sunt mult prea scumpe pentru buzunarele agricultorilor. Un hectar de sera incalzita costa un milion de euro.

Garda de Mediu ar putea sa-i confiste lui Nutu Camataru animelele salbatice ... Tanarul disparut de Valentine's Day a fost gasit mort, in raul Dambovita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x