De cateva zile, legumele romanesti si-au facut aparitia pe tarabele din piete. Sunt putine, dar iau ochii cumparatorilor.
Spanac, ridichii, salata si verdeturi romanesti. Sunt asezate si udate cu grija de producatorii din piete. Marfa trebuie sa fie proaspata si frumoasa in fata clientilor pretentiosi.
Spanacul costa sapte lei, salata, 2,5 lei, ceapa, un leu, iar ridichiile, 2,5.
Venita din Teleorman, doamna Alexandra se mandreste cu legumele ei. Numai ea stie cat a muncit ca sa vanda legume proaspete in sezonul rece: “Le-am semanat in ianuarie, le-am invelit, le-am plivit, le-am facut focul. Asa se face”.
Iar cand vine vorba de vanzare, le cam piere entuziasmul agricultorilor.
In Romania, exista mai putin de 1.000 de hectare acoperite de sere. Asta pentru ca sunt mult prea scumpe pentru buzunarele agricultorilor. Un hectar de sera incalzita costa un milion de euro.