Imagini revoltătoare! Pelerinaj cu moaște și zeci de oameni îmbulziți și fără măști la Suceava, orașul-focar din România

În orașul-focar de coroanvirus al României, Suceava, zeci de oameni s-au îmbulzit să se roage la sfintele moaștele Sfântului Ioan cel Nou, fără a respecta distanța socială sau orice măsură de protecție împotriva virusului care a răpus mii de oameni.

Imagini revoltătoare! Pelerinaj cu moaște și zeci de oameni îmbulziți și fără măști la Suceava, orașul-focar din România

Sfintele Moaște au fost depuse în baldachinul special amenajat încă de ieri dimineață, începând cu ora cinci și jumătate. De la primele ore ale dimineții au apărut și primii pelerini, unii din sate apropiate Sucevei, alții mai de departe, care au simțit ajutorul dat în fiecare an de Marele Mucenic.

Reprezentanţii bisericii au spus că au luat toate măsurile pentru ca regulile impuse în starea de alertă să fie respectate.

La pelerinaj au fost prezenți și reprezentanți ai Poliției Locale, dar și ai Jandarmeriei.

De la Mănăstirea Sf. Ioan, mașina cu moaștele Mucenicului a trecut pe la Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, apoi a coborât la Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuți, la Biserica „Sfântul Dumitru”, apoi la Biserica „Sfântul Nicolaie”, la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului”, Biserica „Sfânta Vineri”, la Spitalul Județean Suceava și apoi la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Conform ultimelor date comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, la Suceava au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 21 de cazuri noi. În total, în Suceava au fost 3.967 de cazuri de COVID-19.

Ultimele știri