Antena Căutare

Pelerinaj la Patriarhie: Mii de credinciosi vor sa atinga moastele Sfantului Dumitru

60.000 de oameni au venit pana acum sa se roage la moastele Sfantului Dimitrie Cel Nou, aduse in Dealul Mitropoliei. Reprezentantii Jandarmeriei spun ca numarul celor veniti sa se roage la racla sfanta este mai mare anul acesta. Mii de credinciosi stau si astazi la coada pentru a ajunge la racla.

Pelerinii s-au rugat la moastele Sfantului Dimitrie cel Nou, dar si la cele ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena si au avut ocazia sa atinga un fragment din Crucea, pe care a fost rastignit Iisus Hristos.

Situatiile neplacute nu s-au lasat asteptate, insa, nici anul acesta. O tanara insarcinata in luna a sasea a ajuns la Spitalul Municipal din Capitala dupa ce a fost lovita, in imbulzeala. Alte zeci de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Voluntarii de la Crucea Rosie au impartit pahare cu ceai, iar reprezentantii Patriarhiei le-au dat credinciosilor pachete cu alimente.

Totodata, serviciul SMURD are instalate doua corturi care asigura asistenta medicala pe toata perioada desfasurarii pelerinajului. Sunt doua masini care asigura transportul in eventualitatea in care acestia au nevoie de asistenta medicala in spital, a declarat, pentru Agerpres, dr. Bogdan Oprita, seful SMURD al Municipiului Bucuresti si Ilfov.

"Vin persoane in varsta, care se plang de dureri lombare. Se pare ca stau destul de mult la coada, iar afectiunile lor isi spun cuvantul", a declarat Daniel Radu, medic rezident.

Sursa: Jurnalul National

Costica Argint, liderul romilor din Italia, a fost extradat si a ajuns dupa gratii... Protest inedit in penitenciare: Angajatii au intrat in doliu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x