Antena Căutare

Pelerinaje de Florii 2019 în România. Unde pot merge românii de Florii

Pelerinaje de Florii 2019 în România. Unde pot merge românii de Florii. Află din articolul a1.ro, unde au loc pelerinaje de Florii, care este programul lor și toate informațiile utile. Se organizează pelerinaj de Florii în București, Ploiești, Galați, Piatra Neamț și multe alte localități

Pelerinaje de Florii 2019 în România. Unde pot merge românii de Florii. Află din articolul a1.ro, unde au loc pelerinaje de Florii, care este programul lor și toate informațiile utile. Se organizează pelerinaj de Florii în București, Ploiești, Galați, Piatra Neamț și multe alte localități

Cu o duminică înaintea Paștelui ortodox, creștinii sărbătoresc Floriile. Anul acesta, sărbătoarea Floriilor este pe 21 aprilie. Cu ocazia acestei mari sărbători, diverse arhiepiscopii sau asociații bisericești organizează pelerinaje la diverse mănăstirii din țară.

Pelerinaje de Florii 2019

Pelerinaj Florii - Galați

Sâmbătă, 20 aprilie, Arhiepiscopia Dunării de Jos organizează cea cea de-a 10-a ediţie a Pelerinajului de Florii în mai multe zone ale eparhiei. La Galaţi, pelerinii sunt invitaţi la Biserica Vovidenia, la ora 15:30. De la ora 16:00, coloana de pelerini va porni în procesiune pe strada Dom­nească spre Catedrala Arhiepiscopală, unde Înaltprea­sfin­ți­tul Părinte Arhiepiscop Casian va sfinţi ramurile de salcie şi va binecuvânta copiii şi tinerii participanţi.

Pelerinaj Florii – Brăila

Creștinii sunt invitați pe esplanada Palatului Municipalităţii, la ora 14:30. De la ora 15:00 se va porni în procesiune spre Catedrala „Naşterea Domnului” din oraș. La Tecuci, creştinii sunt invitaţi la bisericile „Înălţarea Domnului”, „Sfântul Nicolae” şi „Adormirea Maicii Domnului”, la ora 15:30. De la ora 16:00, grupurile de credincioşi se vor deplasa în procesiune spre Biserica „Sfântul Gheorghe”.

Pelerinaj Florii – București

Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza tradiționalul pelerinaj de Florii. Pelerinajul de Florii din Bucureşti va începe sâmbătă de la Mănăstirea Radu Vodă, ora 16:15, şi se va desfăşura pe următorul traseu: bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Şerban Vodă, cu oprire la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon”-Nou, strada Principatele Unite, strada Ienăchiţă Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina, cu oprire la Biserica „Sfânta Ecaterina”, paraclisul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, strada Bibescu Vodă, Colina Patriarhiei.

Pelerinajul se va încheia la Catedrala Patriarhală, în jurul orei 17:45, unde pelerinii vor fi întâmpinaţi de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Cu această ocazie, Preafericirea Sa va sfinţi icoana praznicului Intrării Domnului în Ierusalim purtată în procesiune, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor şi un cuvânt de învăţătură.

De asemenea, înainte de începerea pelerinajului, credincioșii vor participa la Mănăstirea Radu Vodă la slujba de sfințire a ramurilor de salcie de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Ramurile sfinţite vor fi apoi dăruite credincioșilor prezenți pentru a le purta în mâini pe parcursul pelerinajului.

La Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon”-Nou, credin­cioșii vor fi întâmpinați de slujitorii și credincioșii acestei biserici, iar la paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din Bucu­rești, de către profesorii și stu­denții insti­tu­ției care se vor adăuga procesiunii spre Colina Patriarhiei.

Pelerinaj Florii – Ploiești

Pelerinajul de Florii va fi organizat de protoieriile Ploiești Nord şi Ploieşti Sud, sâmbătă, 20 aprilie 2019, de la ora 17:00, cu participarea Preasfinţitului Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, a clericilor şi credincioşilor din județul Prahova (protoieriile Ploiești Nord, Ploiești Sud, Urlați, Câmpina și Vălenii de Munte), pe următorul traseu: Parohia „Sfântul Gheorghe”-Vechi, bulevardul Independenței, Palatul Administrativ, Parohia „Sfântul Ioan”, bulevardul Republicii și Parohia „Sfântul Vasile”, ne-a transmis Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Pelerinaj Florii – Piatra Neamț

Protopopiatul Piatra Neamţ va organiza în ziua de 20 aprilie 2019, ora 13.30, organizează PELERINAJUL DE FLORII: „Fiul lui Dumnezeu, Izvorul Vieții” PE TRASEUL: Biserica „Ioan Botezătorul” Mărăței I din Piatra Neamț – Muzeul de Istorie – Hotel Ceahlău – Teatrul Tineretului – Biserica „Sf. Ioan Domnesc”, unde se va săvârși slujba Vecerniei.

La acţiune vor participa: Protopopiatul Roznov, Asociaţia Tineretul Ortodox Român din Piatra Neamţ, Societatea Ortodoxă a Femeilor Române din Piatra Neamț, Compartimentul Pro Vita Piatra Neamţ, Parohia „Sf. Ioan Domnesc” din Piatra Neamţ.

Sursă foto: ziarullumina.ro

Ce s-a întâmplat cu elevii și profesorii care au intrat în contact direct cu adolescenta de la ”Gheorghe Lazăr”! Anunțul... Elevii intră azi în vacanța de Paște. Când se reiau cursurile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x